Az emberek szeretik látni, hogy valaki befutott, aztán elbukik

2018/03/02  ·     ·  koncert.hu, wmn.hu

Király Linda kocsiba ült. Mégpedig D. Tóth Kriszta kocsijába: az Elviszlek magammal kamerái előtt az énekesnő meglepően őszintén mesélt az életéről és a pályájáról.

Fotó: WMNmagazin/YouTube

Nem épített tudatosan karriert, nem vágyott a hírnévre. Csak azt tudta, hogy a zenében érzi jól magát. A lámpaláz és szülei akarata ellenére – akik orvosnak vagy ügyvédnek szánták – Király Linda egy klasszikus zenei énekversenyen indult, és 13 évesen már a New York-i Carnegie Hallban énekelt. Arra a fellépésre azzal a nem titkolt szándékkal hívta el édesapját, hogy most már vegye komolyan lánya terveit. Három évvel később aztán a magyar közönség is megismerhette.

A legkeményebb feladatom az életben az volt, hogy apukámat rávegyem, hogy fogadja el: énekesnő leszek. Szerencsére mellém állt. De nem arról volt szó, hogy leültünk, és azt mondta, hogy »kislányom, most sztárt csinálok belőled!« Tényleg véletlenül lettem ismert, de erre nem lehet felkészülni. Egyszer sem volt a fejemben, gyerekkoromban, hogy én híres szeretnék lenni."

Lindáról nem sokan tudják, hogy dalszöveget is ír, és hogy a testsúlyproblémája egy pajzsmirigybetegségre vezethető vissza. Problémái elől a mai napig a zenébe menekül, azt mondja, az az ő gyógyító közege. És azért, hogy egy ilyen menekülőút áll rendelkezésére, mint amilyen a zene, rendkívül szerencsésnek tartja magát. Párja mindennap elmondja neki, hogy gyönyörűnek látja őt. Az esküvőjük időpontja is hamarosan kiderül.

Bárki bármin megy keresztül a családban, mi nagyon összetartunk. Amikor édesanyám azt mondta a ’90-es évek végén, hogy haza szeretne menni Magyarországra, akkor tudtuk, hogy ezt a legkomolyabban gondolja. Nehéz volt, és nem csak a betegsége miatt. Elindult az amerikai karrierem, több helyre beválogattak, és ott volt az első szerelmem is… De nem volt kérdés, hogy mindent otthagyunk, és jövünk. Eredetileg csak egy-két évre terveztünk. Anyukám Magyarországon kezelés nélkül, a boldogságtól lett jobban. Láttuk, hogy az ember bármiből képes visszajönni akkor is, ha az orvosok azt mondják, hogy nincs tovább… ez nagyon sok erőt adott nekünk sok mindenben.”

D. Tóth Kriszta kérdésére, hogy édesanyja női példaképként mit adott lányának, Linda így válaszol:

Mindent. Mindig rá gondolok, ha bármi van. Hihetetlenül kezelte a betegségét. Erős nő, és eszméletlen példát mutatott nekem, és inspirál az, hogy képes volt magát meggyógyítani.”

A magát introvertált jelzővel illető énekesnő azt is elmeséli, hogyan lehet az, hogy a színpadon egy másik énje kerül előtérbe. Bevallja, hogy énjei néha bizony összevesznek a színpadon, ha egy adott előadásmódról, életérzésről van szó.

Azt, hogy milyen nagynéni Király Linda, hogyan hatódik meg, és hogyan gondol vissza arra a bizonyos Himnuszra, a wmn.hu magazin „Elviszlek magammal” sorozatának legújabb részében elárulja.

A Király Lindával készült beszélgetés D.Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható

Király Linda, Elviszlek magammal, videó

 

 

Szólj hozzá!


Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az Európa-bajnokság hivatalos dala

Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az...

Egy év várakozási és titkolózási után a dal végre letölthető és elérhető minden digitális platformon.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A szlovákiai Z-generációs csodagyerek új klipje: Sociopathic

A szlovák popsztár, Karin Ann új dalt adott ki a brit tehetséggel, Macca Wiles-al közösen. A ‘Sociopathic’ különleges elegye a Karin által képvisel dark popnak és a Macca Wiles-féle trapp-es vonalnak. A szöveg – az előadók fiatal kora ellenére – egy toxikus párkapcsolatról szól, amellyel az előadók vigaszt és támogatást...

Az új bűvös szám: ötmillió – ekkor jöhetnek a zenés rendezvények

Ezeken csak védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek