Bezár a Dürer kert

2018/07/20  ·     ·  koncert.hu

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Egyelőre lóg a kérdés a levegőben (Fotó: Quimby-Freak Fusion Cabaret-koncert)

A portál információi szerint a bérlőknek 30 napos felmondási idejük van, bármikor utcára tehetik őket. A „bármikor” vélhetően a Liget-projekt előrehaladtától függ, hiszen a milliárdokat érő ingatlan kiváló lehetőséget kínál egy, a múzeumi negyed közvetlen szomszédságában lévő luxusszálloda felhúzásához. Bónusz az új tulajdonosoknak, hogy a területen a Széchenyi-fürdő vizéhez hasonló termálvizet termelő kút is található. (Az Ajtósi-komplexum ma is meglévő uszodájában valaha Kádár János és Aczél György is rendszeres vendég volt.)

Nem ez az első alkalom, hogy felröppen a Dürer bezárásának híre, 2015-ben a vezetőség így reagált a sajtóhírekre:

"Mivel a Dürer Kert 2019. december 31-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, nem foglalkozik sajtóból vett hírekkel: eseményeink zajlanak tovább, fejlesztéseink nem állnak le. Hamarosan új, közepes befogadóképességű  termet is nyitunk Room 041 néven, hogy a magyar és külföldi zenei-kulturális élet aktuális és legendás figuráit bemutassuk a közönségnek.

Kelt Budapest, 2015. július 6."

Drukkolunk, hogy ez a szerződés kivétel legyen a többi között. Meg azért is, hogy mire kitalálják, mi legyen a  területen – felmerült már a nagycirkusz átköltöztetése is ide –, addig még rengeteg remek koncertet láthatunk ott – mint eddig. Már most pénteken érdemes benézni oda, mert a 10 éves Dürer Kert születésnapi bulisorozatának keretében koncertet ad az Európa Kiadó a kertszínpadon. De vannak távolabbi célkitűzések is: november 18-án például Vinnie Moore lép fel itt, a koncert részleteit a csatolt adatlapon olvashatjátok.

A többieket se hagyjuk ki a drukkolásból: a területen jelenleg számos kulturális tevékenységet végző csoport működik, többek között a Dürlin Rendezvényház, a Keleti Blokk, a Dürer Stúdió. Klubok, stúdiók, próbatermek, alkotó területek, fórumok találhatók az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt, ahol a magyar zeneipar igen jelentős százaléka összpontosul undergroundtól a mainstreamig.

Kár lenne veszni hagyni.

Reméljük, hamarosan olvashatjuk a Dürer hivatalos közleményét, és tele lesz reménykeltő állításokkal. Csak az a félelmünk, hogy Garancsi cége felettébb "szeret építeni" – ez a szlogenjük –, de ehhez előbb bontani is kell...

A cikk forrása

 

 

Dürer kert, bezárás

 

 

Szólj hozzá!


Andrea Bocelli énekel az Eb megnyitóján

Andrea Bocelli énekel az Eb megnyitóján

A Telex információi szerint a világhírű olasz énekes lép fel a pénteken kezdődő Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén Rómában. A művész...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Közmédia: Galla Miklós nem méltó a Karinthy-gyűrűre

Éppen a napokban osztottuk meg új klipjét, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő elteltével máris újra írunk róla... Ezt a hírt azért szívesen kihagytuk volna.

Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdetett pályázatot az MRME

Az író-költő születésének 100. évfordulója alkalmából A nap születése című meséje szövegének, szövegrészleteinek felhasználásával kell zenét szerezni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek