Bezár a Dürer kert

2018. július 20.  ·     ·  koncert.hu

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Egyelőre lóg a kérdés a levegőben (Fotó: Quimby-Freak Fusion Cabaret-koncert)

A portál információi szerint a bérlőknek 30 napos felmondási idejük van, bármikor utcára tehetik őket. A „bármikor” vélhetően a Liget-projekt előrehaladtától függ, hiszen a milliárdokat érő ingatlan kiváló lehetőséget kínál egy, a múzeumi negyed közvetlen szomszédságában lévő luxusszálloda felhúzásához. Bónusz az új tulajdonosoknak, hogy a területen a Széchenyi-fürdő vizéhez hasonló termálvizet termelő kút is található. (Az Ajtósi-komplexum ma is meglévő uszodájában valaha Kádár János és Aczél György is rendszeres vendég volt.)

Nem ez az első alkalom, hogy felröppen a Dürer bezárásának híre, 2015-ben a vezetőség így reagált a sajtóhírekre:

"Mivel a Dürer Kert 2019. december 31-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, nem foglalkozik sajtóból vett hírekkel: eseményeink zajlanak tovább, fejlesztéseink nem állnak le. Hamarosan új, közepes befogadóképességű  termet is nyitunk Room 041 néven, hogy a magyar és külföldi zenei-kulturális élet aktuális és legendás figuráit bemutassuk a közönségnek.

Kelt Budapest, 2015. július 6."

Drukkolunk, hogy ez a szerződés kivétel legyen a többi között. Meg azért is, hogy mire kitalálják, mi legyen a  területen – felmerült már a nagycirkusz átköltöztetése is ide –, addig még rengeteg remek koncertet láthatunk ott – mint eddig. Már most pénteken érdemes benézni oda, mert a 10 éves Dürer Kert születésnapi bulisorozatának keretében koncertet ad az Európa Kiadó a kertszínpadon. De vannak távolabbi célkitűzések is: november 18-án például Vinnie Moore lép fel itt, a koncert részleteit a csatolt adatlapon olvashatjátok.

A többieket se hagyjuk ki a drukkolásból: a területen jelenleg számos kulturális tevékenységet végző csoport működik, többek között a Dürlin Rendezvényház, a Keleti Blokk, a Dürer Stúdió. Klubok, stúdiók, próbatermek, alkotó területek, fórumok találhatók az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt, ahol a magyar zeneipar igen jelentős százaléka összpontosul undergroundtól a mainstreamig.

Kár lenne veszni hagyni.

Reméljük, hamarosan olvashatjuk a Dürer hivatalos közleményét, és tele lesz reménykeltő állításokkal. Csak az a félelmünk, hogy Garancsi cége felettébb "szeret építeni" – ez a szlogenjük –, de ehhez előbb bontani is kell...

A cikk forrása

 

 

Dürer kert, bezárás

 

 

Szólj hozzá!


Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi vasútállomásnak

Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi...

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Két éve volt az utolsó klubkoncertjük a fővárosban – egyszerre kettővel tér vissza a Margaret Island

Január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. A másodikra napra még vannak jegyek.

Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Az NKA Hangfoglaló által 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként január elején újabb Poptörténeti Emléktáblát avattak, ezúttal Pécsett, az Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szenes Klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek