Mamma Mia!

Egy bajor város Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

2020/03/20  ·     ·  koncert.hu

A szolidaritás igazán megható pillanatai kerültek fel a YT-ra: egy 77 ezer lakosú város, Bamberg lakói érezték úgy, hogy dalban mondják el, mennyire együtt éreznek az olaszokkal – és a spanyolokkal, a görögökkel, valamint az osztrákokkal.

Egy bajor város  Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

Talán ez volt az utolsó alkalom, hogy az utcárn tartózkodjanak: mivel Bajorországban egyre emelkedik az esetek száma, már nem tudják azonosítani a kontaktokat, ezért szigorúbb intézkedésekre van szükség, különben olyan sorsra jutnak, mint az olaszok vagy a franciák. Ezért péntek éjféltől kijárási tilalmat rendelnek el két hétig: eljárhatnak dolgozni és orvoshoz az emberek, de a kórházi látogatás tilos. A lakosság kimehet sétálni vagy sportolni, de kizárólag egyedül. (Index)

Mai (03.20.) szemmel nézve a videón (03.16.) szereplők közül néhányan kicsit közel vannak egymáshoz, a kukán dobolástól is visszariad az ember és hát a gyerkek sem karaténhoz vannak öltözve – ilyet az életben nem vettünk volna észre normál körülmények között... :( 

A dal amúgy Németországért is szól, mert Olaszország és Spanyolország után ők következnek a "fertőzéslistán", ahol az 5. helyen állnak pillanatnyilag, 16.626 megbetegedéssel. Ezt egyébként az úr is elmondja: "Nehéz nektek – és nehéz nekünk is..." Szóval, ebből a helyzetből duplán ér szolidaritás...

Szép gesztus hogy a választás a Bella ciao-ra (Fütyül a szél) esett, mert ez az egyik leghíresebb olasz mozgalmi dal, egyben a világ egyik legismertebb „partizánnótája”. És arra is figyelmet fordítottak, hogy olaszul énekeljenek: kiosztották kinyomtatták a szöveget.

 

 

 

szolidaritás, közös énekls, Bamberg, koronavírus-fertőzés

 

 

Szólj hozzá!


Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo. A Balaton Sound...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.

Celine Dion könnyek között jelentette be koncertjei ismételt elhalasztását

Celine Dion ma videóüzenetben jelentette be, hogy a 2023. február 24. és április 11. közé tervezett „Courage World Tour” koncertjeit egészségügyi okokból elhalasztja.
Új koncertek