Egy norvég zenekar miatt lőtte ki a Facebook az egyik legnagyobb magyar online közösséget

2020/11/20  ·     ·  koncert.hu

A Nuskull.hu vette észre, hogy a Facebook törölte a HunMetalConspiracy[HMC] csoportot.

Varg és filmbéli alteregója...

Tegnap késő este a Facebook figyelmeztetés nélkül törölte a HunMetalConspiracy (HMC) csoportot, a hazai színtér egyik legnagyobb online közösségét, amely a törlés időpontjában több mint 5000 tagot számlált – írja a portál.

Mivel ez egy privát csoport volt és a bejegyzéseket moderálták, az adminok értetlenül álltak a jelenség előtt, majd később kiderült, hogy évekkel ezelőtti posztok miatt akadt ki az algoritmus: a csoport egyik tagja – aki egyébként tettéért figyelmeztetést és 30 napos némítást is kapott a Facebooktól – Burzum-dalokat osztott meg.

A Burzum egy 1991-ben, Varg Vikernes által létrehozott egyszemélyes black metal, illetve dark ambient "zenekar". (A név a Gyűrűk Ura egyik mesterséges nyelvén, a fekete beszéden "sötétséget" jelent.) Vikernes az első négy lemezt mindössze bő egy év alatt rögzítette, amik később sorban meg is jelentek, közben pedig basszusgitározást vállalt a Mayhem készülő egyik lemezén.

A Mayhem horrorfilmekbe illő történetéről Lords of Chaos címmel készítettek mozifilmet, s bár a forgatókönyv sokak szerint kissé elrugaszkodott a valóságtól, az tény, hogy Varg Vikernes aka Count Grishnackh (született: Kristian Vikernes) több mint húsz alkalommal mártotta egykori barátjába, Euronymusba a nagykést (szerinte önvédelem volt), amiért – plusz templomgyújtogatás –1994-ben a bíróság 21 évre börtönre ítélte, amiből 15-öt töltött le, pedig volt közben egy szökése is... 2009-es szabadulása után saját blogot, majd YouTube-csatornát indított, amit 2019 júniusában eltávolítottak, azóta twitterezik. A Burzum egyébként sosem lépett fel koncerten, de már nem is fog: Varg 2018-ban bejelentette, hogy leszámol az egyszemélyes projektjével. (Via Wiki) 

A 444.hu cikke szerint 2013-ban letartóztatták tömeggyilkosságra való készülődésért...

Amíg kiderül, hogy mi lesz az eredeti HMC sorsa – december 19. –, az adminok létrehoztak egy másik csoportot HMC 2.0 néven.

HunMetalConspiracy, Burzum, Varg Vikernes, Mayhem

 

 

Szólj hozzá!


Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.

Mintegy tizenötezren szeretnének elbúcsúzni Benkő Lászlótól – a család kéri: ne tegyék

Frissítve! "A Benkő család kérését továbbítva arra kérjük az ismerősöket, rajongókat és tisztelőket, hogy ne jelenjenek meg Benkő Laci temetésén. A szabályok betartása mindnyájunkra vonatkozik. Későbbi időpontban, a járványhelyzettől függően szervezünk majd egy megemlékezést" – olvasható az Omega közösségi oldalán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek