Elbúcsúzott frontemberétől a Linkin Park

2017/07/24  ·     ·  koncert.hu

Sokáig az volt az egyetlen hírünk a gyászoló zenekar háza tájáról, hogy majd jönnek egy hivatalos közleménnyel... Aztán a menedzsment lemondta a turnéjuk további állomásait. A mai napon azonban frissült a zenekar hivatalos profilja, egy webcím és egy levél került fel rá.

My world will never be the same – írta egy látogató a mellékelt fotó alá.

A Los Angeles-i Halottkém Hivatal tájékoztatása szerint Bennington saját kezűleg vetett véget az életének azzal, hogy felakasztotta magát. A helyszínen fél üveg alkoholt találtak, kábítószernek viszont nem volt nyoma a szervezetében és búcsúlevelet sem hagyott.

A Linkin Park Facebook oldalán még mindig ott vannak a koncertek dátumai, amelyeket már mindenki átpörget: a turnénak vége.

Ma egy weboldal címét osztotta meg a zenekar:  http://chester.linkinpark.com/.

A linkre kattintva kiderül, hogy ez egy afféle in memoriam-oldal, és bárki bejegyzést tehet közzé rajta, legalábbis az alapján gondoljuk, hogy különösebb moderáció nincs, hogy valami tahó (vagy robot?) reklámot is feltöltött a gyászolók bejegyzései közé. A nyitókép alatt pár olyan szervezet elérhetősége látható, amelyek segíthetnek krízis idején.

Aztán megérkezett a levél...

Kedves Chester,

Megszakadt a szívünk. A bánat és a tagadás sokkoló ereje hullámokban söpör át a családunkon, amikor szembenézünk azzal, mi történt.

Annyi embert megérintettél, talán többet is, mint gondolnád. Az elmúlt néhány napban, elárasztottak minket szeretettel és támogató szavakkal, úgy személyesen mint nyilvánosan – a világ minden tájáról. Talinda és a család nagyra értékelik mindezt, és szeretnék, ha a világ is tudná: te voltál a legjobb férj, fiú és apa: a család sosem lesz többé teljes nélküled.

Amikor az előttünk álló évekről esett szó köztünk, az izgatottságod ragadós volt. A távozásod betölthetetlen űrt hagyott maga után – ezentúl mindig hiányozni fog a szobából egy lelkes, vicces, ambiciózus, kreatív, kedves és nagylelkű hang...

Nem feledkezünk meg azonban arról sem, hogy a démonok, amik végül magukkal rángattak, mindig az "ügylet" részét képeztél.  Végül is, ahogy ezekről a démonokról énekeltél, mindenki elsőre beléd szeretett. Félelem nélkül tetted közszemlére őket, és ahogy ezt tetted, azzal megtanítottál minket arra is, hogyan legyünk emberibbek... Neked volt a legnagyobb szíved – és az ingeden kívül viselted azt.

A zene és a zenélés számunkra örök. Azt egyelőre nem tudjuk, merre vezet az utunk, azt viszont igen, hogy mindegyikünk életét jobbá tetted. Köszönjük ezt az ajándékot.

Szeretünk téged és nagyon hiányzol.

A viszontlátásig:

LP

 

 

Linkin Park, Chester Bennington, gyász, hír

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek