Elbúcsúzott frontemberétől a Linkin Park

2017/07/24  ·     ·  koncert.hu

Sokáig az volt az egyetlen hírünk a gyászoló zenekar háza tájáról, hogy majd jönnek egy hivatalos közleménnyel... Aztán a menedzsment lemondta a turnéjuk további állomásait. A mai napon azonban frissült a zenekar hivatalos profilja, egy webcím és egy levél került fel rá.

My world will never be the same – írta egy látogató a mellékelt fotó alá.

A Los Angeles-i Halottkém Hivatal tájékoztatása szerint Bennington saját kezűleg vetett véget az életének azzal, hogy felakasztotta magát. A helyszínen fél üveg alkoholt találtak, kábítószernek viszont nem volt nyoma a szervezetében és búcsúlevelet sem hagyott.

A Linkin Park Facebook oldalán még mindig ott vannak a koncertek dátumai, amelyeket már mindenki átpörget: a turnénak vége.

Ma egy weboldal címét osztotta meg a zenekar:  http://chester.linkinpark.com/.

A linkre kattintva kiderül, hogy ez egy afféle in memoriam-oldal, és bárki bejegyzést tehet közzé rajta, legalábbis az alapján gondoljuk, hogy különösebb moderáció nincs, hogy valami tahó (vagy robot?) reklámot is feltöltött a gyászolók bejegyzései közé. A nyitókép alatt pár olyan szervezet elérhetősége látható, amelyek segíthetnek krízis idején.

Aztán megérkezett a levél...

Kedves Chester,

Megszakadt a szívünk. A bánat és a tagadás sokkoló ereje hullámokban söpör át a családunkon, amikor szembenézünk azzal, mi történt.

Annyi embert megérintettél, talán többet is, mint gondolnád. Az elmúlt néhány napban, elárasztottak minket szeretettel és támogató szavakkal, úgy személyesen mint nyilvánosan – a világ minden tájáról. Talinda és a család nagyra értékelik mindezt, és szeretnék, ha a világ is tudná: te voltál a legjobb férj, fiú és apa: a család sosem lesz többé teljes nélküled.

Amikor az előttünk álló évekről esett szó köztünk, az izgatottságod ragadós volt. A távozásod betölthetetlen űrt hagyott maga után – ezentúl mindig hiányozni fog a szobából egy lelkes, vicces, ambiciózus, kreatív, kedves és nagylelkű hang...

Nem feledkezünk meg azonban arról sem, hogy a démonok, amik végül magukkal rángattak, mindig az "ügylet" részét képeztél.  Végül is, ahogy ezekről a démonokról énekeltél, mindenki elsőre beléd szeretett. Félelem nélkül tetted közszemlére őket, és ahogy ezt tetted, azzal megtanítottál minket arra is, hogyan legyünk emberibbek... Neked volt a legnagyobb szíved – és az ingeden kívül viselted azt.

A zene és a zenélés számunkra örök. Azt egyelőre nem tudjuk, merre vezet az utunk, azt viszont igen, hogy mindegyikünk életét jobbá tetted. Köszönjük ezt az ajándékot.

Szeretünk téged és nagyon hiányzol.

A viszontlátásig:

LP

 

 

Linkin Park, Chester Bennington, gyász, hír

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek