Gyászol a Republic

2020/03/03  ·     ·  koncert.hu

Elhunyt Abella Miklós, a Republic zenekar legendás menedzsere, aki 1991-től sikerre vitte a 2013-ban elhunyt Bódi László „Cipő” és négy zenésztársa által alapított zenekart – adta hírül a Blikk.

Gyászol a Republic

A Republic a zenekar hivatalos weboldalán így búcsúzik a szakma kiválóságától:

„Isten veled, Miklós! Köszönünk neked mindent...”

Abella Miklós az 1960-as évek vége óta dolgozott a zenei szakmában: szervezőként kezdte a Budai Ifjúsági Parkban, majd legendás helyeken, klubokban. A '80-as években a Budapest Sportcsarnok szervezőirodájának volt munkatársa. 1991 végén lett az 1990-ben alapított Republic menedzsere. Ugyanabban az évben a zenekar elnyerte a Magyar Rádió eMeRTon-díját, 1993-ban a Hahó Öcsi!!! albumukkal a MAHASZ Arany Zsiráf-díját. 1994-ben arany-, majd platinalemez lett a Disco című albumuk, legendás daluk, A 67-es út is ekkor jelent meg. A Tüzet viszek című album a másik legendás Republic dallal, a Szállj el kismadár cíművel még 1995-ben gyémántlemez lett.

A zenekar sikerében Cipő és zenésztársai páratlan tehetsége mellett óriási szerepe volt Abella Miklósnak is, aki a 2018-as Fonogramon szakmai életműdíjat kapott.

A Blikk cikke itt olvasható

A zenekarnak azért is fájhat most különösen menedzserük elvesztése, mert pont az az ember nem lehet így majd ott velük március 14-én, alig két hét múlva a Papp László Budapest Sportarénában, aki a legtöbbet tette talán azért, hogy idáig eljutottak.

 

Republic, gyász, menedzser, Abella Miklós

 

 

Szólj hozzá!


Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a...

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem marad el a Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 1–6. között rendezik meg az elhalasztott Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren. A belépés ingyenes, a kóstoláshoz viszont fesztivál(üveg)poharat kell vásárolni.

A legjobb halasztottfeszivál-név evör: pótLAKE

Bár a TÓMÉK/Tisza-tavi Napok fesztivál idén elmarad, a szervezők pótLAKE címmel ötnapos programsorozattal kárpótolják augusztus 16. és 20. között Tiszafüreden a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek