Neoton 1000

Ki gitározik ma a Google nyitóoldalán?

2019/09/16  ·     ·  koncert.hu

A Google a barátunk, nagyon jó barátunk, szinte minden reggel beköszönünk hozzá. Tegnap mondjuk nem, és így utólag persze érdekelne, mit tettek ki a demokrácia nemzetközi világnapján, de ezt már buktuk. Itt van viszont ez a gitáros...

Ki gitározik ma a Google nyitóoldalán?

Aki nem más, mint B.B. King, a Minden Idők Legnagyobb-kategória bluesgitáros győztese. S aki egy ültetvényen született a Mississippi állambeli Berclairben éppen ezen a napon.

Riley B. King az eredeti neve, lemezlovasként használta a „Blues Boy King” nevet, ami végül a világ által ismert és használt B. B. Kingre rövidült.(Forrás: Wikipédia)

"B.B.King olyan szintén félistenekkel turnézott, mint a Rolling Stones, Ike és Tina Turner vagy a U2. Néha belegondoltam, hogy Bono mit élhetett át, amikor a Királlyal állhatott egy színpadon, és ezért az egy pillanatért jobban irigylem Bono-t, mint az egész U2 munkásságáért. Tizenöt Grammy-díj van a polcán és Hendrix után őt tartják a másik legnagyobb hatású gitárosnak a világon. Világon? Az univerzumban. Ő B.B. King, aki előtt térdelt a blues zene és aki szerencsére egyszer megfogott egy gitárt, és beleszeretett. Milyen jó is ez az emberiségnek, hogy kitartott a zenélés mellett, és megírt annyi blues himnuszt, hogy örökké hallgathatjuk megunhatatlanul." – írta 2015-ben a kollégánk, amikor B.B. King meghalt.

A Google tehát rá emlékezik ma, ha a fotón is látható nyílra kattintotok, akkor átvisz a videómegosztóra, ahová a cég egy "klipet" is feltett az évforduló alkalmából, szerintünk ez elég jófej dolog...

Meg az is, hogy a B. B. King Múzeum ezt észrevette, és fel is pakolta a honlapja nyitóoldalára. Egyébkén érdemes körbenézni a múzeumban, már amennyire ezt egy weblapon keresztül meg lehet tenni, mert elég szépen összeraktak mindent, amit lehetett a Blueskirályról és a Mississippi-delta zenéjéről.

B.B. King ma lenne 94 éves.

 

B.B. King, Google

 

 

Szólj hozzá!


Producereket keres az Ocho Macho

Producereket keres az Ocho Macho

Miközben a kormányzat még mindig nem hajlandó megkegyelmezni a zeneiparban tevékenykedőknek, az érintettek egyre kreatívabb formákban próbálnak...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

VeszprémFest: van egy jó meg egy rossz hírünk...

Érkezett némi jó hír az idén szintén a halasztást választó VeszprémFest 2021-es fellépőiről. Meg egy rossz is. De azt ígérik, jövőre 7 napig áll majd a bál több helyszínen!

Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncertre még mindig nem

Először azt gondoltuk, a lényeg az, hogy az embereket szét lehessen ültetni, mint a renitenseket a suliban, de kilógott az uszoda meg a strand, nem beszélve a vidéken megtartható 200 mínuszos lagzikról. Szóval, nem értjük, de a téglában lehet a megoldás.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek