Ki van a fotón? Legyetek óvatosak a FaceApp-pal!

2019. július 19.  ·     ·  koncert.hu

Már több mint 100 millióan töltötték le a FaceApp-ot Google Playen és az iOS App Store-jában és listavezető az alkalmazás, amivel egy-két kép erejéig például bárki 40 évvel idősebbnek tűnhet, megőszülhet vagy megkopaszodhat, vagy akár szebbé válhat – írja a Forbes.

Legyetek óvatosak a FaceApp-pal!

Csakhogy a FaceApp felhasználóinak, ahhoz, hogy játszhassanak saját képmásukkal, engedélyezniük kell az alkalmazást. Ez azt is jelenti, hogy az mostantól visszaélhet a nevükkel és az arcképükkel, sőt az összes telefonunkon tárolt fotóval – felhasználva azokat bármikor, bármennyi ideig, bármire. Plusz az app hozzáfér a Sirihez és a keresésekhez is, és a háttérben is frissül – tehát amikor mi épp nem használjuk, ő akkor is "használ" minket.

Aki elfogadja az app felhasználási feltételeit, az örökös, visszavonhatatlan, jogdíjmentes, átruházható jogot ad arra, hogy képmását reprodukálják, módosítsák, adaptálják, publikálják, lefordítsák, származékait felhasználják, terjesszék, felhasználói tartalmait és bármilyen nevét, felhasználónevét és felhasználói szokásait bármilyen már létező vagy majdan kifejlesztett médiaformátumban és csatornán felhasználják, anélkül, hogy a felhasználót mindezért kompenzálnák.

Mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az app és tulajdonosa vissza is fog élni a felhasználói adatokkal, jó esetben azok az Amazon amerikai szerverein maradnak, de nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy a lincence már idegen (vö. orosz) kezekben van.

Persze, elég nehéz ellenállni a kísértésnek, de kivitelezhető, például azzal, hogy mások fotóit nézegetjük, itt van mindjárt például ez a válogatás.

Vagy ez  – Jared Leto megvan?

Esetleg ez ebben szerepel Juanes is, aki rövidesen Budapesten ad koncertet.

A hír forrása meg itt. De ebben nicsnenek fotók, mert sokkal következetesebbek, mint mi :)

FaceApp, alkalmazás

 

 

Szólj hozzá!


Hétfőn Budapesten ad koncertet a Vámpírnaplók sztárja

Hétfőn Budapesten ad koncertet a Vámpírnaplók sztárja

Michael Malarkeyt legtöbben a Vámpírnaplók Enzojaként ismerik – miközben zenei teljesítménye is figyelemre méltó. Eddigi albumaival...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

Hangrezgéseket közvetítő eszközökkel és különleges kontakt hangszórókkal segít a hallássérülteknek is átélhetővé tenni Beethoven zenéjét az Óbudai Danubia Zenekar a Budapest Music Centerben.

1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson

Február 20-án indul a hatnapos farsangi esemény, amelyen mintegy nyolcvan programmal; a többi között koncertekkel, táncházakkal, bálokkal, kiállításokkal, busóbemutatókkal, gasztronómia ízelítőkkel várják az érdeklődőket
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek