Kultikus bakelitek kerülnek kalapács alá a jótékonysági árverésen

2017/11/29  ·     ·  koncert.hu

B32 december – jótékonyságra hangolva címmel különleges programokra várja vendégeit a B32 Galéria és Kultúrtér. December 4-én a Kaláka zenél a budai kultúrhelyen, és a teljes bevételt Petróczki Bors gyógyítására ajánlják fel, aki egy ritka szindrómával jött világra. A B32 ezen felül elárverezi a Lemezjátszó programsorozatában meghallgatott bakeliteket, a befolyó összeget szintén a kisfiú kapja.

Fotó: Sipos Zoltán

A Kaláka együttes és a B32 közös jótékonysági koncertje december 4-én 19 órakor kezdődik. A teljes bevételt egy XI. kerületi kisfiú, Petróczki Bors kapja, és az összeggel a külföldi kezelését támogatják. A teljes árú belépő 2500 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 1750 forint, a támogatói jegy pedig 10000 forintba kerül.

A B32 Galéria és Kultúrtérben már április óta fut a Lemezjátszó programsorozat. Lényege, hogy a közönség meghallgathat egy kultikus bakelitet, majd az anyagról Horváth Gergely, a Petőfi Rádió hajdani műsorvezetője beszélget egy-egy ismert zenésszel. Az estek során terítékre került többek közt a Depeche Mode-tól a Songs of Faith and Devotion, a Nirvanától a Nevermind, a Queen-től a Queen, a Radioheadtől az OK Computer.

Idén már csak két este lesz, december 5-én Prince Purple Rain lemezét Ligeti György (Zagar), míg december 12-én Bob Marley Natty Dream albumát Sena (Irie Maffia) szakérti.

Az eddig összegyűlt tíz bakelitet a B32 elárverezi, és a befolyó összeget szintén Petróczki Bors gyógyítására szánják. A vinylek kikiáltási ára 5000 forint, és a www.facebook.com/B32kulturter oldalon lehet rájuk licitálni december 11-ig.

 

Kaláka, jótékonyság, B32, bakelit, árverés

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek