Megszólalt Laár András, kalamajkának nevezte az ártatlan férfi meghurcolását

2018. január 03.  ·     ·  koncert.hu

Pillanatok alatt bejárta a közösségi üzenőfalát, majd a médiát is az a poszt, amely elmeséli egy segítő szándákú mentős kálváriáját. Aki kimaradt belőle, a cikkünk végén elolvashatja.

Fotó: Laár András/ FB

Többen hiányolták, hogy a erősítőlopási-ügybe keveredett zenész vagy a menedzsere nem szólalt meg az ügyben, új hírünk, hogy de.

Kedves Barátaim!

Szép kis kalamajka bontakozott ki az ellopott erősítőm kapcsán. A helyzet az hogy a rendőrség az első perctől be volt vonva az ügybe, amikor feljelentést tettem a kocsim feltörése és a lopás miatt ismeretlen tettes ellen. Mindenben jóhiszeműen jártam el, és nem vádoltam senkit, a mai napig sem vádolok. Nagyon sajnálom, hogy pont a bejelentő úriember lett kitéve a rendőri gyanúsítás kellemetlenségeinek, de erről én nem tehetek. Ha túl leszünk az egészen, kárpótolni fogom őt. Egyelőre azonban még nem zárult le a nyomozás, és folyamatban van az ügy, néhány ködösen bizonytalan részlet miatt. Az erősítőmet természetesen nem kaptam vissza.

Hát, bocsinak talán ez kevés lesz, sőt, a "ködösen bizonytalan részletek" kifejezés használata meglebegteti annak a lehetőségét, hogy meghazudtolja a lavinát elindító bejegyzés íróját. 

Ezt a gondolatot szolgálja a zenész fiának posztja is:

"Ti AZT tudjátok, amit az illető, "Mentősruhás" Király Edu leírt. Semmi más infótok nincs. Jól ír, szépen fogalmaz. Beveti a mentős ruháját is, hogy ezzel jelezze, ő jószándékú, ártatlan ember.

Nyílván az is.

Csak nem korrekt. Pl nem említi, hogy az erősítő tokjában, amit oda vitt apámhoz megmutatni, hogy hogy nem, benne volt apám mikrofonja. S azt sem írja le, hogy azóta a sorozatszámról is kiderült, mégis stimmel, csak ezt később sikerült érdemben bizonyítani.

Amúgy Király Edu még azt sem tudta megnevezni, kitől "vette az erősítőt áron alul". Emiatt, és a megtalált mikrofon miatt vitték be a rendőrök, hogy ezeket az infókat kiszedjék belőle. Aki ismeri a szuper nyomozós, bűnügyi sorozatokat, tudhatja, hogy a rendőrség, a nyomozók nem variálnak. Ki akarják szedni az információkat a delikvensből.

Jelen állás szerint Király Edu minimum orgazdasággal vádolható, csak ezt nyílván nem lenne kellemes leírnia.

Ezért írom le én.

Nem apám vádolja őt, nem ő vitette be Király Edut.

Az erősítő ellopása, s az ezzel járó egyéb károkozás aznap reggel be lett jelentve a rendőrségen, amikor a lopás ténye nyílvánvaló lett, így ez onnantól egy hivatalos rendőrségi nyomozás ügymenetével járó ügy lett, amit az abban részt vevő hatóságiak irányítottak.

Apám csak azért nem mond többet egyelőre, mert feleslegesen eddig sem, s eztán sem akart senkit vádolni NYÍLVÁNOSAN. Nem is ő kezdte ezt!

Annak a sokezer embernek üzenem, aki szétosztotta a Király Edu megbántott posztját:
ELŐBB TÁJÉKOZÓDJATOK ALAPOSAN, MIELŐTT GONDOLKODÁS NÉLKÜL SZÉTOSZTJÁTOK A GYŰLÖLETKELTŐ FÉLINFORMÁCIÓKAT!

Értve vagyok???

NOOOOORMÁÁÁLIS????!!!??

Ezt pár szóban összefoglalhatta volna Laár András vagy akár a menedzsment is, amikor megjelent a legelső poszt. Ez utóbbi érvelésben is vannak bizonytalan részletek, de talán az érzelemtől hevített megfogalmazás hagy kérdőjeleket. Mindenesetre teljesen kusza az ügy – orgazdasággal vádolni valakit, aki használt cuccot vesz, azt jelentené, hogy a fél országot dutyiba zárni, legalábbis azokat, akik a Vaterát vagy a Jófogást használják. Ezzel az egésszel az a baj, hogy legközelebb, aki hasonló helyzetbe kerül, kétszer is meggondolja azt, hogy segítsen, majd inkább csendben marad. Mert még gyűlöletkeltéssel is megvádolják. Sajnos – vagy hála istennek – nem egy amerikai nyomozós széria részesei vagyunk, hanem a nagy magyar valónak. És ebben a magyar valóban, ha a Facebookon kérsz segítséget, te, és nem a magyar rendőr, számolnod kell azzal, hogy ha elszúrsz valamit  – ténylegesen vagy látszólag –, ott is érkezik a válasz.

És még mindig nem tudjuk, mi van a mikrofonnal és a sorozatszámmal.

Abbéli reményeinket fejezzük ki, hogy

a.) megkerül végre az a rohadt erősítő tolvaj, mert teljesen elveszítettük a fonalat;

b.) ha kiderül, hogy nem bűnös, valamilyen módon kárpótolják a megvádolt mentőst;

c.) a rendőrök megtanulnak meditálni;

d.) a nagy embereink (és/vagy a menedzsereik) egyszer végre megtanulják, mit jelent a kríziskommunikáció kifejezés, mert ezen a hülye szón néha nagyon sok múlik.

Abban pedig egészen biztosak vagyunk, hogy Laár András és zenekara (Grotex Band: január 11., Gödör) következő koncertjén lesz erősítő.

Különös fordulatot vett a Laár Andrástól ellopott erősítő ügye

Laár András, erősítőlopás, botrány

 

 

Szólj hozzá!


D. Nagy Lajos-akusztik a MoMKult-ban

D. Nagy Lajos-akusztik a MoMKult-ban

D. Nagy Lajos októberben új, Minden, ami volt … minden, ami lesz című szóló albumával lép a MoMKult színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvvel támad a Metallica!

A Rockbook számol be arról, hogy november 26-án jelenik meg a The ABCs Of Metallica című könyv.

Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra

Vasárnap véget ért a 12. Campus Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére idén 114 ezren látogattak el.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek