Nem tudta a Green Day, hogy a koncertjük előtt szörnyethalt az artista

2017/07/11  ·     ·  koncert.hu

Rossz csillagzat alá került hirtelen a zenekar, nem lenne csoda, ha egy darabig elmenne a kedvük a turnézástól. Először az történt, hogy Glasgow-ban órákkal a koncert kezdete előtt visszaléptek az időjárás miatt, óriási botrány kerekedett belőle. Aztán jött a feketeleves Mad Cool fesztiválon...

Nem tudta a Green Day, hogy a koncertjük előtt szörnyethalt az artista

Történt, hogy a koncert előtt a szokásos show folyt a közönség szórakoztatására, ami tragédiába torkollott: az artista kizuhant a magasba emelt kockából, és szörnyethalt – miközben a közönség a hangszórókkal énekelte a Purple Rain-t. A Green Day ez után lépett színpadra, és egy vonatkozó megjegyzés nélkül lenyomták a koncertet, ami miatt súlyos kritikákkal illették a zenekart. Zenekari közlemény formájában megjött a magyarázat a történtekre:

Tegnap este a spanyolországi Mad Cool fesztiválon borzalmas baleset történt. Egy Pedro nevű akrobata halt meg előadása közben – mielőtt a Green Day színpadra lépett volna. Mélységesen együttérzünk Pedro családjával, és imádkozunk értük a bánat idején. Nem tudom elképzelni, hogy mennyire szenvednek most. Sokan kíváncsiak vagytok, miért folytattuk a műsort a baleset után.

Csak azután szereztünk tudomást a balesetről, miután a műsorunk véget ért.

Nem is tudtuk, hogy egyáltalán volt ilyen akrobata előadás. Ezek a fesztiválok hatalmasak. Olyan sok minden történik, ugyanakkor lehetetlen lépést tartani minden előadóval/előadóval. A fesztivál nagyszínpadától fél mérföldnyire található backstage-ben voltunk. Ráhangoldótunk a bulira, és készen álltunk 11: 25-kor. Annyit tudtunk, hogy várni kell a színpadra, mert akadt valamilyen biztonsági probléma. Ezek a biztonsági szünetek nem különleges események és eljárások, bármelyik koncerten előfordulnak. NEM közölték velünk, hogy ez most nem a megszokott várakozás. Vártunk, ahogy kellett. Nem tudtuk, hogy baleset történt. A zenekar beugrott a kisteherautóba, és a nagyszínpadhoz hajtottunk. Ez volt az európai turnénk utolsó állomása, és mindannyian izgatottak voltunk, hogy beletegyük szívünket-lelkünket. Éjfélkor voltunk a színpadon, és kb. két és fél órát játszottunk. Minden normálisnak tűnt. A tömeg és a rajongók jól érezték magukat. Kimentünk a színpadról, és visszatértünk a backstage-be. Ott közölték velünk a megrázó hírt Pedróról. Mindannyian elképedtünk. Nem tudom, miért döntöttek úgy a szervezők, hogy nem szólnak a balesetről a koncert előtt. Csak azt tudjuk, mi volt a koncert után.Ilyen még soha nem történt meg a 30 éves Green Day pályafutása során. Ha tudomásunk lett volna minderről a koncert előtt, akkor valószínűleg nem játszottunk volna. Nem vagyunk szívtelen emberek. Ami Pedróval történt, az felfoghatatlan. Minket is sokkolt a tragédia, és fáj a szívünk azokért is, akik tanúi voltak ennek a tragédiának.
Tisztelettel
Billie Joe Armstrong

Nem szeretnénk érzéketlennek tűnni, pusztán a feszültség oldása miatt csatoljuk ezt a felvételt: ezzel várta a közönség a zenekart a Hyde Parkban a színpadra:



 

Green Day, koncert, tragédia, akrobata, Glasgow, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek