Nem tudta a Green Day, hogy a koncertjük előtt szörnyethalt az artista

2017/07/11  ·     ·  koncert.hu

Rossz csillagzat alá került hirtelen a zenekar, nem lenne csoda, ha egy darabig elmenne a kedvük a turnézástól. Először az történt, hogy Glasgow-ban órákkal a koncert kezdete előtt visszaléptek az időjárás miatt, óriási botrány kerekedett belőle. Aztán jött a feketeleves Mad Cool fesztiválon...

Nem tudta a Green Day, hogy a koncertjük előtt szörnyethalt az artista

Történt, hogy a koncert előtt a szokásos show folyt a közönség szórakoztatására, ami tragédiába torkollott: az artista kizuhant a magasba emelt kockából, és szörnyethalt – miközben a közönség a hangszórókkal énekelte a Purple Rain-t. A Green Day ez után lépett színpadra, és egy vonatkozó megjegyzés nélkül lenyomták a koncertet, ami miatt súlyos kritikákkal illették a zenekart. Zenekari közlemény formájában megjött a magyarázat a történtekre:

Tegnap este a spanyolországi Mad Cool fesztiválon borzalmas baleset történt. Egy Pedro nevű akrobata halt meg előadása közben – mielőtt a Green Day színpadra lépett volna. Mélységesen együttérzünk Pedro családjával, és imádkozunk értük a bánat idején. Nem tudom elképzelni, hogy mennyire szenvednek most. Sokan kíváncsiak vagytok, miért folytattuk a műsort a baleset után.

Csak azután szereztünk tudomást a balesetről, miután a műsorunk véget ért.

Nem is tudtuk, hogy egyáltalán volt ilyen akrobata előadás. Ezek a fesztiválok hatalmasak. Olyan sok minden történik, ugyanakkor lehetetlen lépést tartani minden előadóval/előadóval. A fesztivál nagyszínpadától fél mérföldnyire található backstage-ben voltunk. Ráhangoldótunk a bulira, és készen álltunk 11: 25-kor. Annyit tudtunk, hogy várni kell a színpadra, mert akadt valamilyen biztonsági probléma. Ezek a biztonsági szünetek nem különleges események és eljárások, bármelyik koncerten előfordulnak. NEM közölték velünk, hogy ez most nem a megszokott várakozás. Vártunk, ahogy kellett. Nem tudtuk, hogy baleset történt. A zenekar beugrott a kisteherautóba, és a nagyszínpadhoz hajtottunk. Ez volt az európai turnénk utolsó állomása, és mindannyian izgatottak voltunk, hogy beletegyük szívünket-lelkünket. Éjfélkor voltunk a színpadon, és kb. két és fél órát játszottunk. Minden normálisnak tűnt. A tömeg és a rajongók jól érezték magukat. Kimentünk a színpadról, és visszatértünk a backstage-be. Ott közölték velünk a megrázó hírt Pedróról. Mindannyian elképedtünk. Nem tudom, miért döntöttek úgy a szervezők, hogy nem szólnak a balesetről a koncert előtt. Csak azt tudjuk, mi volt a koncert után.Ilyen még soha nem történt meg a 30 éves Green Day pályafutása során. Ha tudomásunk lett volna minderről a koncert előtt, akkor valószínűleg nem játszottunk volna. Nem vagyunk szívtelen emberek. Ami Pedróval történt, az felfoghatatlan. Minket is sokkolt a tragédia, és fáj a szívünk azokért is, akik tanúi voltak ennek a tragédiának.
Tisztelettel
Billie Joe Armstrong

Nem szeretnénk érzéketlennek tűnni, pusztán a feszültség oldása miatt csatoljuk ezt a felvételt: ezzel várta a közönség a zenekart a Hyde Parkban a színpadra: 

Green Day, koncert, tragédia, akrobata, Glasgow, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Jön a MUSE Sopronba!

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Zenélő okospadot kapott ajándékba Budapest

Zenélő okospadot ajándékozott a Lengyel Intézet Budapestnek: az utcai bútor Farkas Gábor zongoraművész előadásában Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveit játssza.

Koronavírusosak Ákos zenésztársai, idén nem lesz Aréna-koncert

Az elmúlt napokban két zenésztársa is pozitív covid-tesztet produkált, így sajnos az eredetileg tervezett december 11-i dátumon nem tudják megtartani az előadást – közölte a Budapest Aréna a FB-oldalán.
Új koncertek