Év koncertje

Nem volt túl jó az időzítése a Kylie Minogue-féle Ausztrália-kampánynak

2020. január 07.  ·     ·  koncert.hu

Kylie Minogue-gal szeretett volna kampányolni Ausztrália – írja a Kreatív.hu. Az ausztrál turisztikai hivatal spotjában a Grammy-díjas énekesnő tengerparttal, szörffel, sörrel és koalákkal csábítja az országba a – (z) elsősorban a brit – turistákat.

Nem volt túl jó az időzítése a Kylie Minogue-féle Ausztrália-kampánynak

Szóval, tengerpart...

"Szilveszterkor mintegy négyezer ember keresett menedéket a bozóttűz elől Mallacoota tengerparti strandján. A térségben tombolt az egyik leghevesebb tűz, amely teljesen elzárta a menekülés lehetőségét a szárazföldön. A hatóságok szerint hetek telhetnek el, amíg a területről vezető utakat ismét használni lehet majd. A rendkívül heves bozóttüzekben eddig Ausztrália-szerte több mint 20 ember halt meg. Szeptember óta mintegy 5 millió hektárnyi területet perzseltek fel a lángok." (MTI)

Fotó: Philippe François

Apropó: koala.

"Új-Dél-Wales állambeli koalapopuláció harminc százaléka pusztulhatott el az erdőtűzben, legalábbis az állatok élőhelyének ekkora része lett a tűz martalékává. Az állam közép-északi partvidéke ad otthont a teljes koalapopuláció nagy részének, becslések szerint 15-28 ezer egyed élhet itt. Bár korábban napvilágot láttak olyan kijelentések is, miszerint a mostani erdőtűz végleg kipusztítja a koalákat, erről szerencsére nincsen szó." (444.hu)

Már 25 ember és félmilliárd állat esett az ausztrál bozóttüzek áldozatául, és még csak most jöhet a megatűz. (qubit.hu)

A sört és a szörföt talán hagyjuk, már ez is túl sok. A reklámot először egyébként a királynő karácsonyi beszéde előtt vetítették, tehát jó sokan látták. A nézők között szerintünk sokkal többen voltak azok, akiknek könny szökött a szemébe, mint azok, akik azonnal megrohanták az utazási irodákat. A képkockákat nézve azonban az embernek igen felemás érzései támadnak a reklám időszerűségét tekintve. Lehet, kicsit később kellett volna elővenni, amikor elmúlt a vész, amikor megsiratták a tragédia minden áldozatát, legyen az ember, állat, növény vagy tárgy, amikor Ausztráliának tényleg szüksége lesz arra, hogy a szép oldalát lássák. Mindennek megvan a maga ideje.

A Kreatív.hu cikke itt

Talán az énekesnő is megérezhetett valamit ebből a furcsaságból, mert a 24.hu kiszúrta, hogy immáron Kylie Minogue is jelezte egy YouTube-ra posztolt üzenetben, hogy félmilliót adományozott az tűzvész megfékezésére. A rövid indoklásban  utalást tesz a reklámfilmre:

"Tavaly lehetőségem volt meglátogatni néhány hihetetlen helyet szülőföldem számtalan gyönyörű helye közül, ahol korábban még nem voltam. Ennek a pusztításnak a látványára hazaérni szívszorító."

Talán – sőt: biztos – a megrendelőnek is eljutott az az agyáig, hogy valójában mit tett és legfőképpen: mikor, mert az ausztrál turisztikai hivatal végül úgy döntött, hogy egy időre inkább visszahívja az egyébként profi módon elkészített kampányát...

Mi mindenesetre csatlakoztunk azok sorához, akik a maguk módján imádkoznak ezért:

 

 

Pink 500 ezer dollárral támogatja az ausztrál tűzoltókat

 

70-ből 65 gitárja a lángok martalékává vált az ausztrál gyűjtőnek

 

Ausztrália, bozóttűz, tragédia, Kylie Minogue, reklám

 

 

Szólj hozzá!


 A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett színhelyére: jön a Therapy? az A38-ra

A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett...

Másfél évvel a tavaly januári fullos koncertje után idén novemberben ismét tiszteletét teszi az A38 Hajón a 30 éves fennállását ünneplő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ígéret földjére visz az Amberjack

Az Amberjack mozgalmas évet tudhat maga mögött, sok koncerttel és személyi változásokkal, amelynek eredményeképpen a csapat öttagú lett: Láng Vince (tényleg így hívják!) és Remete Marcell, valamint a billentyűs Budai Benjamin és a basszusgitáros Németh Csaba mellett a dobos Moczó Martin lett az új családtag. A zenekar második...

Az All Time Low lesz a 5 Seconds of Summer vendége a Parkban

2020. június 4-én első alkalommal ad koncertet a Budapesten az ausztrál pop-rock csapat, a 5 Seconds of Summer. A Park nagyszínpadán a Baltimore-i dallamos emo-pop formációval, az All Time Low-val osztoznak majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek