Parádés műsorral zár Csillebércen a szabadtéri színpad

2018/09/04  ·     ·  Módra Ildikó

Lassan vége a nyárnak, ami nem csak iskolakezdést és hűvösebb időt jelent, hanem a szabadtéri színházak utolsó hónapját is. Nincs ez másként Csillebércen sem, de azért szeptember közepéig még változatos előadásokkal várják a közönséget.

Parádés műsorral zár Csillebércen a szabadtéri színpad

A zenés programom közül válogattunk.

szeptember 5., szerda 20.00

Edith Piaf - Párizs hídjai

Zenés előadás Edith Piaf életéről

Előadják:
Edith Piaf : Varga Klára
Harmonikás: Rusz Milán
Rendező: Milosevits Péter

szeptember 7., péntek 20.00

Made in Hungária

A hatvanas évek elején ki - majd visszadiszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Mikibe (darabunkban Ricky) eddigre mélyen beleívódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantines és min- denek előtt a rock and roll. A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Cipős dobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva Rock and roll. És létrejött a Hungária. Szmaikban Angyalföld csodálatos metamorfózison megy át: fényárban úszó utcáin kifényesített Chevyk hasítanak, a szél pálmafákat ráz, és minden utcasarkon hotelek, bárok várják a betérő jampikat...

A főbb szerepekben:

RICKY: Másik Lehel/Tihanyi Dániel
JERRY LEE LEWIS: Tihanyi Dániel/Mészáros Tamás
RUDI a cukrász: Vizeli Csaba
RÖNÉ a csókkirály, gitáron: Bánfi Csaba/Fecske Dávid
CSIPU, szaxi: Szakács Péter/Pál Tamás m.v.
TRIPOLISZ, bass: Gombás Ádám/Tihanyi Dániel
KIS NYÍRŐ önkéntes technikus: Pethő Marcell/Gombás Ádám
BIGALI elvtárs, polifunkcionárius: Balogh Attila/Zalka Norbert
RENDŐR: Kollárik Milán
VERA: Kuczmann Ágnes
MARINA: Enyingi Zsófia/Tóth Dorottya
DUCI JUCI: Gulyás Vivien/Soós Julianna

szeptember 9., vasárnap 20.00

Vikidál Gyula és Homonyik Sándor koncert – 20 év után újra!

Vikidál Gyula és Homonyik Sándor korábban – mint MHV zenekar – hosszú éveken át zenéltek együtt. Számos ismert sláger kötődik hozzájuk, többek között az Álmodj királylány, Föld és Ég gyermekei, Rock and Roll City, Üzenem a távolból stb.

 

szeptember 12., szerda 20.00

Dan Goggin: Apácák (az augusztus 25-ei előadás esőnapja)

A hobokeni kis nővérek a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában élik mindennapjaikat. Éppen csak visszaérnek egy afrikai misszióból, amikor váratlan katasztrófa történik: mialatt a nővérek öt fős csoportja átruccan bingózni a szomszédos Mária dombra, az 52 otthon maradt apáca bevacsorázik Júlia nővér mérgező főztjéből.
A megmaradt apácákra vár a feladat, hogy eltemessék a megboldogult lányokat. Képeslapokat gyártanak, és a befolyt pénzből eltemetnek 48 nővért az 52-ből. A maradék 4 apácát pedig fagyasztóládába teszik. Az ő temetésükhöz szükséges összeget egy jótékonysági rendezvény bevételéből kívánják fedezni, ezért egy show-t szerveznek a zárda ebédlőjében. Ám a műsor nem egészen úgy alakul, ahogy azt a zárdafőnök asszony elképzelte.

 

szeptember 15., szombat

Johann Strauss: A cigánybáró

operett két részben

Szereposztás:

Barinkay / Trupinszky Gibbert Béla
Saffi / Vörös Edit
Zsupán / Németh Gábor
Homonnay / Domoszlai Sándor
Czippra / Tas Ildikó
Mirabella / Csonka Zsuzsanna
Arsena / Galambos Lilla
Ottocar / Laczó András
Carnero / Bozsó József

Vikidál Gyula és Homonyik Sándor

szeptember 19., szerda

Máté Péter – S. Nagy István: EGY DARABOT A SZÍVEMBŐL

Hangszerelés: ifj. Malek Miklós és Malek Miklós

A darab az elvágyódásról szól. A 60-as évek végének Magyarországán egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadságra. A nagy és kockázatos lépést nehéz megtenni, a disszidálás retorziói miatt. A lázadásból fakadó, nem indokolatlan kalandok véletlen tragédiákat, szerencsétlen sorsokat eredményeznek. A társaság vezéralakjai, Tomi és Robi különböző utakon indulnak el. Egyikük végül a „szabadságot választja”, másikuk „kalandvágyból itthon marad”. Anyai féltés, bulis haverok, egy öreg lemezárus, felébredő és múló szerelmek, szétszakadó barátságok, árnyalják a történetet. De mindvégig a fiatalság fékezhetetlen humora, pörgős életritmusa, hétköznapi örömei és nagy álmodásai sugározzák a derűt, az élet igenlését, a reményt.

Máté Péter – S. Nagy István feledhetetlen slágerei biztosítják a történet mélységét és könnyedségét, könnyeit és mosolyát.

 

 

 

 

Csillebérci Szabadtéri Színház, musical, Edith Piaf, Made in Hungária, Apácák, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, Máté Péter

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek