Paul McCartney John Lennon miatt vonult szombaton

2018/03/26  ·     ·  koncert.hu

Sok más sztár mellett Paul McCartney is ott volt szombaton a “March for Our Lives“, vagyis “Felvonulás az életünkért” elnevezésű fegyverhasználat-ellenes meneten.

Fotó: HUFFPOST

Mint ismeretes, a March for Our Lives mozgalom az után jött létre, hogy egy fegyveres a parklandi Marjory Stoneman Douglas High School-ban 17 diákot és felnőttet ölt meg februárban. A tragédia után az Egyesült Államokban ismét fellángolt a vita a fegyverviselés szigorításáról.

McCartney a menetben pólót is "villantott" ("We can end gun violence"-felirattal), amikor a CNN tudósítója megkérdezte megkérdezte tőle, miben reménykedik a demostráción való részvétellel. Arra a kérdésre, hogy bekövetkezik-e a változás a jogalkotás szintjén, McCartney így válaszolt:

"Olyan vagyok, mint bárki. Nem tudom. De ez (a menet  – aszerk) az, amit tehetünk, ezért vagyok itt. Az egyik legjobb barátom fegyveres erőszak áldozata lett, ezért is fontos nekem."

Lennont 1980. december 8-án lőtték le a Dakota-ház előtt. Ennél az épületnél csatlakozott McCartney a menethez.

 

Miley Cyrus, Katy Perry és Ariana Grande együtt vonulnak!

 

A cikk forrása

 


 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek