Radiohead, Bon Jovi, Dire Straits, Depeche Mode – ki kerül be a Rock and Roll Hall of Fame-be?

2017/10/07  ·     ·  Juhász Vali

A Rock and Roll Hall of Fame valójában egy múzeum, de vajon ki akar életében bekerülni egy múzeumba?? Hát, jószerivel mindenki, hiszen ebbe a múzeumba bekerülni nem azt jelenti, hogy poros vitrinekben mutogatják a gitárodat meg az almacsutkát, amit eldobtál egy koncert után, hanem azt, hogy ott vagy rock and roll dicsőségeinek csarnokában, bekerültél a halhatatlanjai közé. Jó esetben még életedben...

Fotó: Rock and Roll Hall of Fame/FB

A Radiohead, Kate Bush, a Rage Against The Machine és a Depeche Mode mellett szerepel még jelöltlistán többek között a Bon Jovi, a Judas Priest, a Eurythmics, a Dire Straits, az Eurythmics, LL Cool J, a Moody Blues, Chaka Khan és Nina Simone.

Másodszor is bekerült a halhatatlanok közé Peter Gabriel

 

Az első ötöt nyilvános szavazással választják meg, több mint 800 művész, történész és bennfentes zeneipari szakember közreműködésével. A győzteseket decemberben jelentik be, és április 14-én a Cleveland Public Hallban rendeznek ünnepséget a tiszteletükre.

December 5-ig szavazhat bárki a Rock And Roll Hall of Fame honlapján.

Sokan abban reménykednek, hogy a Rage Against The Machine újraegyesül a beiktatásuk kapcsán, mivel a három jelenlegi tag Zach De La Rocha énekes nélkül turnézik Prophets of Rage néven. A Radiohead azt mondta, hogy jövőre terveznek némi szünetet, míg Kate Bush már ritkán jelenik meg nyilvánosan, de előrevetítette, hogy hamarosan fellép élőben és új lemezt is készít.

Néhányan először szerepelnek a jelöltek listáján, mások már többedszer. LL Cool J-nek ez a negyedik jelölése, a Carsnak a harmadik, Bon Jovinak, a Depeche Mode-nak és Chaka Khan-nak a második.

Az új rendszer szerint minden zenekar régebbi tagjait is díjazzák ilyenkor - ez azt jelenti, hogy a például a korábbi Depeche Mode-tagok, Alan Wilder és Vince Clarke társalapítók is jelöltnek számítanak. Több Bon Jovi-, Judas Priest- és Dire Straits ex-tag is szerepel a jelöltek között. (Ezt azt követően vezették be, miután a Pearl Jam ex-dobosa a 2017-es jelölések után tiltakozott – valljuk be, joggal.)

 

A cikk forrása

 

Rock and Roll Hall of Fame, Radiohead, Kate Bush, Rage Against The Machine, Depeche Mode, Bon Jovi, Judas Priest, Eurythmics, Dire Straits, Eurythmics, LL Cool J, Moody Blues, Chaka Khan, Nina Simone

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek