Robert Plant: Rettenetesen énekeltem néhány régi Led Zeppelin dalban...

2017/11/03  ·     ·  Juhász Vali

Robert Plant a közelmúltban adta ki új albumát, a "Carry Fire"-t. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy már nem képes meghallgatni a régi Led Zeppelin-dalokat...

Robert Plant: Rettenetesen énekeltem néhány régi Led Zeppelin dalban...

Plant a Zeppelin feloszlásáig, 1980-ig volt a banda énekese. 2007-ben volt ugyan egy újjáalakulás, John Paul Jones-szal és Jimmy Page-dzsel az Ahmet Ertegun Tribute koncerten, ahol John Bonham fia dobolt.

Bár a Plant még mindig beépít néhány régi Led Zep dalt a szólókoncertjeibe, azt állítja, hogy bizonyos zeneszámokban nem bírja elviselni a hangját.

"Olyan dalokban, mint például a "Babe I’m Going To Leave You" - mondta a Guardiannak. "Most rettenetesnek találom a vokális részeket. Tényleg hagyni kellett volna a fenébe!" 

Beszélt 1975-ös balesetéről is beszélt, amelyben kocsija lerepült az útról, a könyöke és a bokája csúnyán eltört és hét hónapra kerekesszékbe kényszerült.
Hozzáfűzte:

"Az egész [utolsó előtti] album, a "Presence" közben nagy fájdalmaim voltak. Ráadásul a zenekaron belül is feszültség volt, ez vezetett végül a szakításhoz.
Emlékszem, ahogy egy kis szobában ülök a walesi határon és azt mondom a barátnőmnek: "Ha tudni akarod, milyen vagyok a Zeppelin végén, akkor most láthatod." Erre ő azt felelte: "Én nem akarlak egyedül hagyni egy szobában ezzel. Ez így túl sok."

Az énekes, aki a múlt hónapban adta a "Carry Fire" című új albumát, kizárta a régi zenekarba való visszatérését.

"Nem mehetsz vissza oda igazán. Elég kemény dolog megismételni olyasmit, ami egy éve volt, nemhogy olyat, ami 49 éve történt. Mozgásban kell lennem" – magyarázta.

A cikk forrásaLed Zeppelin, Robert Plant, szólólemez

 

 

Szólj hozzá!


Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.

Mintegy tizenötezren szeretnének elbúcsúzni Benkő Lászlótól – a család kéri: ne tegyék

Frissítve! "A Benkő család kérését továbbítva arra kérjük az ismerősöket, rajongókat és tisztelőket, hogy ne jelenjenek meg Benkő Laci temetésén. A szabályok betartása mindnyájunkra vonatkozik. Későbbi időpontban, a járványhelyzettől függően szervezünk majd egy megemlékezést" – olvasható az Omega közösségi oldalán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek