Robert Plant: Rettenetesen énekeltem néhány régi Led Zeppelin dalban...

2017/11/03  ·     ·  Juhász Vali

Robert Plant a közelmúltban adta ki új albumát, a "Carry Fire"-t. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy már nem képes meghallgatni a régi Led Zeppelin-dalokat...

Robert Plant: Rettenetesen énekeltem néhány régi Led Zeppelin dalban...

Plant a Zeppelin feloszlásáig, 1980-ig volt a banda énekese. 2007-ben volt ugyan egy újjáalakulás, John Paul Jones-szal és Jimmy Page-dzsel az Ahmet Ertegun Tribute koncerten, ahol John Bonham fia dobolt.

Bár a Plant még mindig beépít néhány régi Led Zep dalt a szólókoncertjeibe, azt állítja, hogy bizonyos zeneszámokban nem bírja elviselni a hangját.

"Olyan dalokban, mint például a "Babe I’m Going To Leave You" - mondta a Guardiannak. "Most rettenetesnek találom a vokális részeket. Tényleg hagyni kellett volna a fenébe!" 

Beszélt 1975-ös balesetéről is beszélt, amelyben kocsija lerepült az útról, a könyöke és a bokája csúnyán eltört és hét hónapra kerekesszékbe kényszerült.
Hozzáfűzte:

"Az egész [utolsó előtti] album, a "Presence" közben nagy fájdalmaim voltak. Ráadásul a zenekaron belül is feszültség volt, ez vezetett végül a szakításhoz.
Emlékszem, ahogy egy kis szobában ülök a walesi határon és azt mondom a barátnőmnek: "Ha tudni akarod, milyen vagyok a Zeppelin végén, akkor most láthatod." Erre ő azt felelte: "Én nem akarlak egyedül hagyni egy szobában ezzel. Ez így túl sok."

Az énekes, aki a múlt hónapban adta a "Carry Fire" című új albumát, kizárta a régi zenekarba való visszatérését.

"Nem mehetsz vissza oda igazán. Elég kemény dolog megismételni olyasmit, ami egy éve volt, nemhogy olyat, ami 49 éve történt. Mozgásban kell lennem" – magyarázta.

A cikk forrásaLed Zeppelin, Robert Plant, szólólemez

 

 

Szólj hozzá!


Hivatalosan is megsemmisítik Pécsen a tangózást tiltó rendeletet

Hivatalosan is megsemmisítik Pécsen a tangózást...

A szeptember 22. és 26. között zajló, idén 30. alkalommal megrendezendő Pécsi Napok fesztiválon a koncertek mellett megrendezik a Pécsi Tangó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Hollywoodi filmbe illő jelenetekkel érkezett a Hollywood Rose új klipje

A fél magyar zenészvilágot szólaltatta meg új klipjének felvezetéseként a Hollywood Rose zenekar. „Sose volt mennyország" című új dalának klipjét olyan zenészek ajánlották a nagyközönség figyelmébe, mint Kiss Endi a Hooligans zenekarból, Sipos Peti az Irigy Hónaljmirigyből, Halász Feri a Depresszió zenekarból, az Animal...

Gödör Allstars – nyit a régi-új Király utcai underground klub

Mint ahogy arról beszámoltunk, az egykori Sirály helyén nyílik újra a Gödör.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek