Sokféle dolog sokféle különböző embernek: Jazzanova

2018/03/05  ·     ·  Juhász Vali

Mintegy 40 helyszínen több mint 150 programmal és számos világsztárral várja a közönséget 2018. március 30. és április 22. között a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A legátfogóbb művészeti fesztivál így már több mint 3 hétig tart, a színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program és helyet kapnak modern zenei események is.

Sokféle dolog sokféle különböző embernek: Jazzanova

Az utóbbi műfaj képviselőjeként lép fel a már bejelentett Henrik Schwarz és Tale of us mellett a Jazzanova április 15-én az Akvárium Nagyhalljában.

A berlini illetősé Jazzanova a nu-jazz egyik legfontosabb formációja, ám zenéjük ennél távolabbra mutat, tudatos egyvelege a nu-jazz, a chill-out és a deep house stílusainak. Kiváló minőségű munkáikkal sikerült kitörniük az elektronikus tánczenei skatulyából, és nevük szélesebb körben is ismertté vált. Időnként híres pop-dalokból is készítenek feldolgozásokat remixeket, hiszen egy DJ is tagja a csapatnak. Rengeteg jazz-fesztivál vendégei voltak az utóbbi években világszerte, kedvelt előadói ezeknek a rendezvényeknek is. Magukról azt mondják: "Jazzanova is many things to many different people" - vagyis a "Jazzanova sokféle dolog sokféle különböző embernek." Így bizonyosan izgalmas estének nézünk elébe.

Mostani élő koncertjükre ráadásul nem egyedül érkeznek, csatlakozik hozzájuk a Brazíliában nevelkedett, világhírű amerikai énekes, Paul Randolph is, akivel most már évek óta koncerteznek együtt nagy sikerrel. Aki egyszer már látta őket, az egészen biztosan újra a részesévé akar válni ennek az élménynek. Ezért is érdemes megnézni a Jazzanova live feat. Paul Randolph koncertet az Akvárium Klub színpadán, április 15-én.

Jazzanova, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Akvárium, külföldi fellépő, Paul Randolph

 

 

Szólj hozzá!


Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak szexibb hangon kezdtek énekelni a karantén idején

Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak...

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején – állapította meg egy friss amerikai tanulmány. A tavaszi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Finoman szólva: furcsa évadot zárnak a szabadtéri koncerthelyszínek

A járvány sújtotta idei évadot rengeteg újratervezés jellemezte. Jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, a Kobuci kert október 8-án zárja a nyarat a Góbé zenekar koncertjével, a Barba Negra Track programján nem tudunk kiigazodni: nem látjuk, hol a szabadtér vége és hol kezdődik a klubszezon, de arra következtetünk...

Budapest Ritmo Piknik: 15 ingyenes szabadtéri koncert piacon és placcon

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes szabadtéri koncertet rendeznek – ezúttal nem az Akváriumban, hanem három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téri piac előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek