Neoton 1000

Találkoztál már csendbohócokkal a bulinegyedben?

2019. október 08.  ·     ·  koncert.hu

Most, hogy az első hétvégéjén több mint 100 ezer jegy kelt el a hazai mozikban a Jokerre, a Klubrádió úgy érezhette, ideje felvetni a témát, mert ezek a "csendbohócok" valójában már évek óta tevékenykednek a bulinegyedben.

csendbohóc

Az nem úgy van, hogy bevetik magukat az éjszakába –  a csendbohócokat a szórakozóhelyek rendelik meg, s az a dolguk, hogy csitítsák a hangoskodókat. Ahogy a műsorban elhangzott,  tulajdonképpen bármilyen őrültséget megtehetnek, hiszen bohócok...

Összesen tízen vannak most – bár nagy a mozgás –, s leginkább színészekből verbuválódik a bohóckommandó. (Várják a jelentkezőket! Nem egyszerű feladat ez, nagy bulista hantásokat, bátor kezdeményezőket várnak...)  A sminket dobták, azt mondják, egyrészt a mimika hiánya meg a bohócpara miatt, de az is megtörtént, hogy lenyalták az arcukról.

Elsősorban nem azzal operálnak, hogy mindenféle zsonglőr- vagy más mutatvánnyal eltereljék vagy felhívják magukra a figyelmet, leginkább beszélgetnek az emberekkel. Például odamennek a bejutásra sorban váró tömeghez, és mint jó óvó néni vagy bácsi, szépen beosztják őket csoportokba, és megígértetik velük, hogy jól viselkednek...

Képzeld el, hogy hat db tagbaszakadt angol csávó kiszállt üvöltve egy taxiból... Odamegy a bohóc, valószínűleg egy pillanatra beléjük szakad a szó, ezt a szünetet kihasználva a csendbohóc megkéri őket, hogy csak csendben, csak halkan... És ezek lábujjhegyen mennek tovább, és síri csendben megvárják, amíg bejutnak a szórakozóhelyre...

Azt mondják, nincs két egyforma éjszaka, hiszen függ attól, hogy hónap/hét eleje vagy vége van, számít a vizsgaidőszak, a meccs és még az is, hogy éppen milyen az időjárás.

A csörgősipkások  feladatai közé tartozik például az is, hogy figyelmeztessék a dohányosokat a bejárattól előírt öt méter betartására, vagy épp a távozó vendégeket a feledékenységükre, ha korsóval a kezükben búcsúzkodnak – írták róluk 2012-ben, a helyzet azóta sem sokat változott.

Még Odett is megénekelte őket, de ne fogadjátok meg a tanácsát, ne készítsétek ki a csendbohócot :)

Feltehetően nem 10 csendbohóc fogja megoldani a bulinegyed kontra élhetőség problematikát, de azért lehet tisztelni a kezdeményezést.

Fotó innen – ezen az oldalon egy interjút is lehet olvasni a csendbohócokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csendbohóc, bulinegyed

 

 

Szólj hozzá!


A zenészek túlnyomó többségét kihagyták a streaming bevételekből

A zenészek túlnyomó többségét kihagyták a...

A jövedelem nélkül maradt előadóművészek segítséget kérnek az Európai Bizottság elnökétől, akinek támogatására az online...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Jazzy Jeffnél is felmerült a koronavírus-gyanú

Az NME híre szerint DJ Jazzy Jeff a közösségi oldalain osztotta meg, hogy kltoldali tüdőgyulladása volt és érezni vélte a koronavírus tüneteit.

Mozdulj ki: gyere velünk Izlandra!

Jobban mondva, a Képzelt Várossal. A zenekar új klipjében, a Dissenterben Izland teljesen lakatlan területeire, már-már nem evilági tájaira kalauzol.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek