Turnéra indul a U2, Európába is jönnek!

2017/01/09  ·     ·  Juhász Vali, MTI

2017 nyarán ismét útra kel a U2 Észak-Amerikában és Európában, hogy megünnepeljék a The Joshua Tree album megjelenésének 30. évfordulóját. Hazatérnek a Croke Parkba, Dublinba is, 30 évvel ezelőtt itt kezdődött a The Joshua Tree - sokak szerint a U2 legjobb albumának - turnéja 1987-ben. Én is ezt hallottam először tőlük, az imádatom azóta töretlen a U2 iránt.

Turnéra indul a U2, Európába is jönnek!

A turné észak-amerikai részén - amelyen a Rolling Stone cikke szerint a Bonnaroo fesztivált is útba ejti a U2 - egymást váltva a Mumford & Sons, a OneRepublic és a The Lumineers kíséri az együttest, az európai helyszíneken pedig - Londonban, Berlinben, Rómában, Barcelonában, Dublinban, Amszterdamban, Brüsszelben és Párizsban - Noel Gallagher High Flying Birds nevű formációja lesz a U2 előzenekara. A volt Oasis-gitáros úgy fogalmazott: megtiszteltetés és öröm, hogy hozzáteheti a saját részét "a világ legnagyobb showjához" Részemről jobban örülnék, ha a One Republic az európai turnén jönne velük. A kutyafáját!

"Nemrég újrahallgattam a The Joshua Tree-t, 30 után először." - nyilatkozta Bono. "Olyan, mint egy opera. Sok-sok olyan érzelemmel, amik most furcsának hatnak: szerelem, veszteség, összetört álmok, polarizáció. A legtöbb dalt sokszor éneklem - de az összeset egyben még soha nem énekeltem. Kész vagyok rá, és ha a közönség is olyan izgatott, mint mi, akkor remek buliknak nézünk elébe."

A nagy slágerek mellett a lemez olyan ritkán előadott dalait is játszani fogják, mint a Trip Through Your Wires és az In God's Country. Az együttes emellett most először fogja játszani élőben a Red Hill Mining Town című dalt, amelyet az 1980-as évek nagy brit bányászsztrájkjai ihlettek. A szám sosem szerepelt még a U2 koncertjein, bár 1987-ben többször is megszólalt a beállások alkalmával.


Az eddig bejelentett európai állomások:

2017. július 8. London Twickenham Stadium

2017. július 12. Berlin, Olympic Stadium

2017. július 15. Róma, Olympic Stadium

2017. július 18. Barcelona, Olympic Stadium

2017. július 22. Dublin, Croke Park

2017. július 25. Párizs, Stade De France

2017. július 29. Amszterdam, Amsterdam Arena

2017. augusztus 1. Brüsszel, King Baudouin Stadium

Azért írom így (eddig bejelentett), mert legutóbb Bruno Mars esetében is siránkoztam, hogy mi kimaradtunk, aztán pár nap múlva hozzácsaptak még egy csomó helyszínt, és belekerült Budapest is. Most is ebben reménykedem, 24 éve voltak itt utoljára, éppen ideje, hogy újra tiszteletüket tegyék.

Én nagyon várom!

 


 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek