Újra együtt van a zenekar – meghalt a Motörhead harmadik alapítótagja is

2018/01/11  ·     ·  koncert.hu, MTI

Pár órával ezelőtt posztolta a zenekar, hogy Edward Allan Clarke – "vagy ahogy mindannyian ismertük és szerettük" – Fast Eddie Clarke tegnap tüdőgyulladásban elhunyt. 67 éves volt. Immáron mindhárom alapító a csillagok között zenél.

Egyesült az eredeti banda... (Fast Eddie Clark Official)

Az Edward Allan Clarke néven anyakönyvezett zenész haláláról a Motörhead közösségi oldala adott hírt csütörtökön. A heavy metál zenekar klasszikus felállásából, amely az első öt lemezt készítette, ő halt meg utoljára. 2015-ben hunyt el az énekes-basszusgitáros, Lemmy Kilmister és Philthy Animal Taylor dobos. Fast Eddie Clarke 1982-ben a Motörhead amerikai turnéján lépett ki a zenekarból, miután a hírek szerint elégedetlen volt az Iron Fist című albummal. Távozása után megalakította a Fastway elnevezésű együttest, amelyben az UFO korábbi basszusgitárosával, Pete Way-jel zenélt együtt.

"OH MY FUCKING GOD, THIS IS TERRIBLE NEWS, THE LAST OF THE THREE AMIGOS" – írta Mikkey Dee, aki azt is megjegyezte, hogy nemrég találkozott Eddie-vel, és úgy látta, jó állapotban van, éppen ezért sokkolta a hír.

A zenekar posztja itt található.

Clarke a Motörhead egyik alapítója volt – Lemmyvel és Phil Taylor dobossal együtt, mindketten 2015-ben mentek el. A zenekar olyan nagy slágereiben működött közre, mint pl. az Ace of Spades.

Fotó: Fast Eddie Clark Official

Eddie utolsó FB-üzenete így hangzott:

"Mindenkinek boldog új évet! Lássuk, mit hoz 2018!"

Fast Eddie Clarke-kal a Hammerworld készített interjút egy éve, itt találjátok.

 

 

Motörhead, gyász, Fast Eddie Clarke

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek