Vége a buliknak az egyetemvárosban? Szegeden elfogadták a csendrendeletet

2018/04/28  ·     ·  Szegedma.hu

Elcsendesülnek Szeged utcái esténként júliustól, hiszen pénteken a közgyűlés megszavazta, hogy hétfőtől csütörtökig este 10 órától, illetve a hétvégén éjféltől nem szólhatna zene a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségeiben.

Fotó: SZIN/FB

A hírek alapján egyelőre két rendezvény kapott mentességet, a Szabadtéri Játékok, mert ott este 9 órakor kezdődnek az előadások, ezen kívül még a Szegedi Ifjúsági Napok, ott a szervezőktől határozottan azt kérik, hogy hangos zene, nagykoncert éjfél után már ne legyen.

Az egyetemi rendezvényekkel kapcsolatban az egyetem vezetőségével egyezettetek, és a nagy rendezvényeknél, adott esetben egy külön szabályozásban állapodtak meg.

Varga Levente, a BTK-HÖK elnöke szerint a csendrendelettel Szeged elveszítheti a legvonzóbb egyetemi város státuszát, tovább csökkenhet a várose egyetemeire jelentkezők száma.

A cikk forrása

 

It's a SZIN: jön a Pet Shop Boys!

 

SZINesedik a program Szegeden

 


 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek