10 dolog, amit biztos nem tudtál Bruno Marsról

2017/05/11  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Már javában zajlik Bruno Mars 24K Magic elnevezésű világ körüli turnéja, amely május 30.-án elérkezik Budapestre, a Papp László Budapest Sportarénába. Ennek örömére összeállítottunk egy listát arról a 10 dologról, amit a közönség nem hallhatott Bruno Marsról.

10 dolog, amit biztos nem tudtál Bruno Marsról

1. A nevét egy birkózóról kapta

Eredeti neve Peter Gene Hernandez. Édesapja Brunonak becézte, mert nagy kisbaba volt, és ezért a nehézsúlyú birkózóra, Bruno Sammartino-ra emlékeztette. A Mars névről azt nyilatkozta az énekes, hogy régebben sok lány mondta neki, hogy olyan, mintha nem erről a világról való volna. És ő is néha úgy érzi, mintha a Marsról jött volna.

2. A tehetségét családjából hozta

Édesapja dobos volt, édesanyja pedig táncos. A tehetségüket átadták gyermekeiknek is, Bruno Mars fivére dobos a zenész The Hooligans nevű háttérzenekarában.

3. Elvis-imitátorként is fellépett

Négy éves (!) korában édesapja és nagybátyja műsorában Hawaiin Elvis-imitátorként szerepelt.

4. Kiváló dalszerző is

Saját produkciója mellett dalszerzőként is működik, olyan sztároknak írt slágereket, mint Travie McCoy, Brandy, Sean Kingston, CeeLo Green és Flo Rida vagy Adam Lambert.

5. Tartott 3 év szünetet

Röviddel Los Angelesbe költözése után aláírt egy szerződést a Motown Records-szal, de ez az együttműködés nem volt eredményes. Még néhány év fejlődésre volt szüksége, ezért csak három évvel később jelent meg első lemeze az Atlantic Recordsnál.

6. Egy ízben letartóztatták

2010-ben letartóztatták kokain-birtoklás miatt. Bűnösségét elismerte, az alku szerint ha egy évig távol tartja magát hasonló tevékenyégtől, akkor törlik a bűnügyi nyilvántartásból. A 2000 dollár büntetést kifizette, 200 óra közösségi munkán és kábítószer-elterelésen is részt vett.

7. Rekorder a Super Bowl-on

A 18. Super Bowl félidejében, 2014-ben előadott produkciójával történelmet írt: ő volt a legfiatalabb headlinere az esemény történetében.

8. Grammy-díjak sorozatával büszkélkedhet

Bruno Mars négy Grammy-díjat nyert: az elsőt 2011-ben a Legjobb Férfi Pop előadó kategóriában a "Just the Way You Are" -ért, a másodikat 2014-ben, a Legjobb Pop Albumért (Unorthodox Jukebox), és kettőt 2016-ban az Év Legjobb Pop Duo előadás/együttes kategóriákban az "Uptown Funk"-ért.

9. Egyike a legtöbb eladással büszkélkedő előadóknak

Az énekes karrierje során több mint 100 millió kislemezt és albumot adott el, így minden idők egyik legnépszerűbb művésze. Hét saját kislemeze minden idők egyik legkelendőbbjének számít.

10. Zenei polihisztor

Nemcsak kiváló énekes, hanem játszik még dobon, billentyűs hangszereken, valamint gitáron és basszusgitáron is.

 


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek