37 évet vártunk erre: eredeti felállásban a Dinamit!

2019/02/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Vannak azok a dalok, amiket az elmúlt évtizedekben már annyiszor hallottunk a Wigwam vagy épp a Barba Negra rockdiszkójában, hogy önszántunkból biztosan nem szerkesztjük be a játszási listánkba. Azonban, ha valaki két évvel ezelőtt azt mondja, hogy idén május 24-én a Dinamit Tinédzser dalát újra Vikidál Gyulával és az eredeti felállásban prezentálja a zenekar, örömmel lecsapunk rá.

37 évet vártunk erre: eredeti felállásban a Dinamit!

Mint ahogy az már 2018. év végétől nem titok, erre nem kell sokat várni, hiszen a Barba Negra Track színpadán ez a dal is – és persze sok más klasszikus is elhangzik. Az apropó pedig nem más, mint a 40 éves jubileum, ami mellett talán a másik szám, a 37-es még rémítőbben hangzik, hiszen ennyit kellett arra várni, hogy eredeti felállásban láthassuk a 80-as évek szupercsapatát.

Február végén az álomból végérvényesen kezd valóg válni, hiszen megkezdődtek a zenekari próbák, ahol Németh Gábor, Németh Alajos, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és persze Vikidál Gyula egy világ vége után kettővel található próbateremben ezerrel készül a koncertre. Az ezerrel pedig cseppet sem túlzás. A napokban szerkesztősénk is beengedést nyert a közös zenélésbe, és meg kell állapítanunk, hogy csoda van születőben. A mellett, hogy a zenészek tudása cseppet sem kopott – mi több, a közel négy évtizedben csak csiszolódott –, a dalokról is bebizonyosodott, hogy nem véletlenül igazi slágerek, még ha az elmúlt időkben viszonylag keveset is szólaltak meg élőben.

„Amikor ezeket a dalokat írtuk, gyerekek voltunk, dühösek, temperamentumosak. Mára pedig már az érettség, az átgondoltság szólal meg a hangszereken. Hála az égnek, nem lettünk papásak, aki május 24-én velünk tart – kortól függetlenül – erről meg is győződhet. Hiszek benne, hogy ezzel a koncerttel legalább néhány évet visszaadunk a rajongóinknak, akik mindenkor hűségesek voltak a dalokhoz és hozzánk” – mesélt az első próba után Németh Gábor dobos (képünkön).

„Azzal együtt, hogy a Rudán Joeval megerősített produkcióban továbbvisszük a Dinamit örökségét, ez a felkészülési folyamat nagyon izgalmas számomra is. A koncerten minden elképzelhető felállásban toljuk majd a jobbnál jobb témákat, és garantálhatom, egy pillanatig sem egy öregedő arcokból álló zenekart fognak a zeneszeretők a színpadon látni. Lehet, lesznek ráncok, amiket az évek és a felkészülési időszak rajzol az arcunkra, de erre a napra belül egészen biztos, hogy mindannyian kisimulunk”- folytatta Gabi a május 24-ei koncertre készülődés közben.

Ennyi ideig várni a rajongóknak, ha még egyáltalán mertek, akkor reménykedni, őrületesen sok idő, de az évek és a türelem ez esetben úgy néz ki, bizony rózsát terem:

„Dédelgetett álom volt, hogy egy ilyen kaliberű koncertet összehozzunk. Szeretek, szeretünk az emberek közelében lenni, így nem volt cél, hogy egy aréna-méretű helyszínt keressünk, ahol az intimitás kivitelezhetetlen. Persze a TRACK-be lényegesen több embert várunk, mint egy sörözőbe, a helynek mégis megvan az az aurája, ami azt érezteti, hogy mindenkit egyesével megölelhetünk.”

A személyenkénti ölelkezésre talán nem lesz alkalom, és bizony ez így is van rendjén, maradhasson meg az áhítat, a zene közelsége. Németh Gábor azonban azt még elárulta, hogy a buli kapcsán készülnek egy-két olyan akcióval, ami néhány rajongónak több lehet, mint életre szóló élmény. Ameddig ezekre a hírekre várunk, azért érdemes előszedni a bakeliteket és velük együtt leporolni az emlékeket, no meg memorizálni a dalszövegeket… ha ez egyáltalán szükséges.

 

Dinamit, Vikidál Gyula, Németh Gábor, Németh Alajos, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek