Menopauza 1170x180

37 évet vártunk erre: eredeti felállásban a Dinamit!

2019/02/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Vannak azok a dalok, amiket az elmúlt évtizedekben már annyiszor hallottunk a Wigwam vagy épp a Barba Negra rockdiszkójában, hogy önszántunkból biztosan nem szerkesztjük be a játszási listánkba. Azonban, ha valaki két évvel ezelőtt azt mondja, hogy idén május 24-én a Dinamit Tinédzser dalát újra Vikidál Gyulával és az eredeti felállásban prezentálja a zenekar, örömmel lecsapunk rá.

37 évet vártunk erre: eredeti felállásban a Dinamit!

Mint ahogy az már 2018. év végétől nem titok, erre nem kell sokat várni, hiszen a Barba Negra Track színpadán ez a dal is – és persze sok más klasszikus is elhangzik. Az apropó pedig nem más, mint a 40 éves jubileum, ami mellett talán a másik szám, a 37-es még rémítőbben hangzik, hiszen ennyit kellett arra várni, hogy eredeti felállásban láthassuk a 80-as évek szupercsapatát.

Február végén az álomból végérvényesen kezd valóg válni, hiszen megkezdődtek a zenekari próbák, ahol Németh Gábor, Németh Alajos, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és persze Vikidál Gyula egy világ vége után kettővel található próbateremben ezerrel készül a koncertre. Az ezerrel pedig cseppet sem túlzás. A napokban szerkesztősénk is beengedést nyert a közös zenélésbe, és meg kell állapítanunk, hogy csoda van születőben. A mellett, hogy a zenészek tudása cseppet sem kopott – mi több, a közel négy évtizedben csak csiszolódott –, a dalokról is bebizonyosodott, hogy nem véletlenül igazi slágerek, még ha az elmúlt időkben viszonylag keveset is szólaltak meg élőben.

„Amikor ezeket a dalokat írtuk, gyerekek voltunk, dühösek, temperamentumosak. Mára pedig már az érettség, az átgondoltság szólal meg a hangszereken. Hála az égnek, nem lettünk papásak, aki május 24-én velünk tart – kortól függetlenül – erről meg is győződhet. Hiszek benne, hogy ezzel a koncerttel legalább néhány évet visszaadunk a rajongóinknak, akik mindenkor hűségesek voltak a dalokhoz és hozzánk” – mesélt az első próba után Németh Gábor dobos (képünkön).

„Azzal együtt, hogy a Rudán Joeval megerősített produkcióban továbbvisszük a Dinamit örökségét, ez a felkészülési folyamat nagyon izgalmas számomra is. A koncerten minden elképzelhető felállásban toljuk majd a jobbnál jobb témákat, és garantálhatom, egy pillanatig sem egy öregedő arcokból álló zenekart fognak a zeneszeretők a színpadon látni. Lehet, lesznek ráncok, amiket az évek és a felkészülési időszak rajzol az arcunkra, de erre a napra belül egészen biztos, hogy mindannyian kisimulunk”- folytatta Gabi a május 24-ei koncertre készülődés közben.

Ennyi ideig várni a rajongóknak, ha még egyáltalán mertek, akkor reménykedni, őrületesen sok idő, de az évek és a türelem ez esetben úgy néz ki, bizony rózsát terem:

„Dédelgetett álom volt, hogy egy ilyen kaliberű koncertet összehozzunk. Szeretek, szeretünk az emberek közelében lenni, így nem volt cél, hogy egy aréna-méretű helyszínt keressünk, ahol az intimitás kivitelezhetetlen. Persze a TRACK-be lényegesen több embert várunk, mint egy sörözőbe, a helynek mégis megvan az az aurája, ami azt érezteti, hogy mindenkit egyesével megölelhetünk.”

A személyenkénti ölelkezésre talán nem lesz alkalom, és bizony ez így is van rendjén, maradhasson meg az áhítat, a zene közelsége. Németh Gábor azonban azt még elárulta, hogy a buli kapcsán készülnek egy-két olyan akcióval, ami néhány rajongónak több lehet, mint életre szóló élmény. Ameddig ezekre a hírekre várunk, azért érdemes előszedni a bakeliteket és velük együtt leporolni az emlékeket, no meg memorizálni a dalszövegeket… ha ez egyáltalán szükséges.

 

Dinamit, Vikidál Gyula, Németh Gábor, Németh Alajos, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek