A 35 éves Voivod új lemezzel koncertezik a Dürer Kertben

2018/06/21  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A kanadai pszichedelikus metál legenda, a Voivod 35. születésnapját egy világkörüli turnéval ünnepli, amiből természetesen a hazai rajongók sem maradhatnak ki szeptember 15-én a Dürer Kertben. Ráadásul a jubileum mellett szeptemberre ígérik új lemezüket is.

A 35 éves Voivod új lemezzel koncertezik a Dürer Kertben

Nincs még egy olyan zenekar, mint a Voivod, akik kísérletező, tarka, elképesztően komplex pszichedelikus metál zenéjükkel kitörölhetetlen nyomot hagytak a rock zene történetében. Az 1983-ban alakult quebec-i Voivod azonban éppen komplexitása miatt sosem nőtt fel a szupersztár státuszig, mégis, undeground körökben igazi legendának számítanak. A banda a nevét és első öt lemezének főhősét egy gyerekkori rémálom ihlette. A zenekar dobosa, Mcichael „Away” Langevin rajzaiban is többször szerepelt Voivod, aki egy nukleáris csapást elszenvedett világ halhatatlan ura, aki számos dal főhőse is. A poszt-apokaliptikus világ mellett pedig már akkor foglalkoztak a technológia és az ember közötti kapcsolattal.

A zenekar egyre szebben felfelé ívelő pályáját Dennis „Piggy” D’Amour zeneszerző-gitárosuk halála törte meg. A banda végül a folytatás mellett döntött és Piggy korábban elkészített demóit felhasználva két lemezzel is tisztelegtek az emléke előtt. 2009-ben még búcsúturnéra készültek, de végül a közös zenélés mellett maradtak és azóta Target Earth és Post Society c. lemezeiket is megjelentették. Az idén 35 éves Voivod szeptember 21-én jelenteti meg új, The Wake c. korongját, az új album és a jubileum apropóján pedig turnéra indulnak. Nálunk szeptember 15-én a Dürer Kertben lépnek fel, előttük a Maggot Heart, Linnéa Olsson svéd gitáros-dalszerző szólóprojektje melegít be.

Voivod, Dürer Kert, lemezbemutató, koncert, metál, Maggot Heart

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek