A Bánk bánnal ünnepel a Margitszigeti Szabadtéri Színház

2021/08/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A tavalyi bemutató után idén ismét a Margitsziget nagyszínpadán Erkel Ferenc három felvonásos remekműve, a Bánk bán.

A Bánk bánnal ünnepel a Margitszigeti Szabadtéri Színház

A főbb szerepekben Molnár Levente mellett Mester Viktória, Boncsér Gergely, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos és Bakonyi Marcell énekhangját és játékát élvezhetik majd a nézők, ezen a Győri Nemzeti Színház zenekarával, énekkarával és tánckarával, a Honvéd Férfikarral és a Budapesti Stúdiókórussal, valamint a Bánk bán 2020 tánckarával kiegészült grandiózus előadáson. Az előadás rendezője Vidnyánszky Attila.

A tavalyi bemutatón készült werkfilm itt tekinthető meg.

Erkel Ferenc 1844-ben, a Kölcsey Ferenc Himnuszának megzenésítésére kiírt pályázaton aratott győzelme után kezdett el foglalkozni Katona József drámájával, mint lehetséges operatémával. A történelem hosszúra nyújtotta a komponálás idejét: előbb a szabadságharc, majd az azt követő diktatúra cenzúrája miatt egészen 1861. március 9-ig kellett várnia a közönségnek, mire a mű teljes egészében megszólalhatott az akkori Nemzeti Színházban.

Hasznos információk a közlekedésről augusztus 20-án:

  • Az augusztus 20-ai, többnapos ünneplés és a tűzijátékra való előkészületek miatt Budapesten útlezárásokra, terelésekre kell számítani, emellett számos forgalmi változás lesz a beváros és a Dunapartokat érintő közösségi közlekedési eszközökön.

  • Így, augusztus 20-án nem közlekedik a MAHART Passnave színházi hajójárata, így ezzel a lehetőséggel nem tudnak élni a Margitszigetre látogatók.

  • A Margitsziget az előadás előtt 19 óráig a 4-es és 6-os villamossal érhető el, azonban 19 óra után a hídon, várhatóan már nem közlekedhet villamos. Ebben az esetben a villamosok Dél Buda felől csak a Jászai Mari térig közlekednek, a Széll Kálmán tér felől pedig csak a Margit híd budai hídfőig.

  • Augusztus 20-án, várhatóan 19:00-22:30 között 26-os és 226-os autóbuszok a Margit hídon már nem közlekednek, így az Árpád híd felől a Margitszigeten csak a Centenáriumi emlékműig közlekednek – tehát nem a Margit hídi bejáratig. Így javasoljuk az Árpád híd felőli megközelítést, illetve a Margit hídról be kell sétálni a Centenáriumi emlékműig a 26-os és 226-os buszok eléréséig.

  • Emellett a metrók, az M3-as metrópótlók igénybevételét és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadhoz az Árpád híd felől történő megközelítést javasolják.

(Itt jegyeznénk meg, hogy bár a lokáció tökéletesen alkalmas rá, a kerékpárral érkezők mostoha helyzetben vannak: egyetlen darab kerékpár-dokk sincs a színpadnál, a lámpaoszlopokra kötözgeti mindenki egymás hegyén-hátán a bringáját. Tekintve, hogy a koncertek/előadások után 10-20 busz pöfög, várva a hazaindulókat, szerintünk a szándék biztosan megvan, ezúton kérjük, fontolják meg a dolog megoldását is!)

 

 

Margitszigeti Szabadtéri Színház, Bánk bán, augusztus 20.

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek