A belga focin túl is van élet: Black Heart Rebellion ma a Dürerben

2016/07/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Black Heart Rebellion a belga rockzene büszkesége posztrockon innen, NickCave-en túl. Szerdán a Dürer Kertbe érkezik.

A belga focin túl is van élet: Black Heart Rebellion ma a Dürerben

A Black Heart Rebellion 2004 magasságában még a helyi punkszcéna egyik szereplőjeként lett ismert, de hamar elkezdte saját határait feszegetni, melyből aztán sajátos hangzásvilág jött létre a DIY szellemében. Ezt tükrözi egyedülálló vizuális nyelvük és megjelenésük is.

Első lemezük 2009-ben jelent meg Monologue címmel erős posztrock és a metal zenei megoldásokkal, de már ekkor is tetten érhető az az izgalmas, összetéveszthetetlen világ, amely végigkíséri eddigi pályafutásukat.

A 2012-es Har Nevo című lemez már egy sokkal érettebb TBHR-t mutat meg – valami olyat hallattunk, amit előtte a világon még soha, olyat, amit egyszerűen túlzás nélkül lehetetlen műfajba sorolni. Egy olyan korszakalkotó lemez készült, ahol egyszerre hallhatjuk Nick Cave-et, a Swanst vagy a Low-t, mindezt olyan minőségben és olyan kontextusban, hogy sem a közönség, sem a kritikusok nem találhattak rajta fogást. A zenekar ebben az időszakban vált azzá, amelyet élőben is látni kell: a produkcióval körbeturnézták jóformán az egész világot.

Majd egy újabb szünet következett, de már sejteni lehetett, mi lesz a vége: 2015 októberben végre megjelent a People, When You See The Smoke Do Not Think It Is Fields They’re Burning című új lemez, amit a kritikusok azonnal üdvrivalgással fogadtak. Az új album a tiszta TBHR-hangzás esszenciája, amely erőteljesebb, mint valaha.

Az este menetrendje:

19:30 kapunyitás

20:30 Ygfan

21:45 The Black Heart Rebellion

 


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek