A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben: The Tiger Lillies!

2018/11/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A fekete humor és az alternatív kabaré a Grammy-díjra is jelölt mesterei november 30-én érkeznek a fővárosba, és a Dürer Kert nagytermét változtatják át groteszk színházteremmé egyedei zenei világukkal és persze emberes adag éjfekete szarkazmussal.

A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben: The Tiger Lillies!

A The Tiger Lillies zenéje sötét, különös és változatos, amelybe olykor mély szomorúság, olykor kegyetlen feketehumor, olykor átható szépség vegyül. Aktuális műsoruk? show-juk? koncertjük? produkciójuk? a formáció The Devil's Fairground lemez anyagára épül. A zenekar nevét pletykák szerint egy Lillie nevű, a Sohoban meggyilkolt prostituált ihlette, Martyn Jacques alapító azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a zenekarát egy ffestmény után nevezte el.

Az 1989-ben alakult zenekar a mai napig az egyik legegyedibb és legizgalmasabb stílusvilágot tudhatja magáénak. Zenéjükben a háború előtti berlini kabaré, öntörvényű opera és cigányzene keveredik, miközben szövegeikben az élet árnyoldalának - mint például a prostitúció, a drogfüggőség, az erőszak vagy a kétségbeesés – tartanak fanyar humorral és pengeéles iróniával keretezett tükröt.

A formáció tevékenysége messze túlmutat a koncerteken – számtalan műfajú produkcióban tűnt már fel a zenekar. Cirkuszi előadásban, színházi darabban, burleszk bábelőadásban, kortárs táncprodukció kísérőiként épp úgy bizonyítottak már, mint klubok vagy koncerttermek fellépőiként. Saját, Shockheaded Peter című musical előadásuk pedig elnyerte a legrangosabb brit színházi elismerést, a Laurence Olivier-díjat.

Külön rangot ad a budapesti eseménynek, hogy az elsők között hallhatjuk élőben a The Tiger Lillies november 12-én megjelent, The Last Days of Mankind című új albumának dalait, amelyről az egyik tétel, a Million Martyrs To Love már fel is került a zenekar YouTube csatornájára.

 

Tiger Lillies, Dürer kert

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek