A film, amelyet normális rendező nem forgatott volna le és normális ember nem néz meg

2017/10/26  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

A Bem mozi folytatja az egyre nagyobb sikernek örvendő sorozatát, amely során kultikus filmeket vetítenek. A zenés alkotásokat október 31-én a Rocky Horror Picture Show képviseli. Szokás a címet RHPS-nek rövidíteni, így most mi is ezt tesszük.

A film, amelyet normális rendező nem forgatott volna le és normális ember nem néz meg

Az 1975-ben készült musical viszonylag későn jutott el hozzánk (én a nyolcvanas évek végén láttam először), de a meghökkentő alapszituáció, a szürreális karakterek, a transzvesztita ruhákba öltöztetett szereplők az Egyesült Államokban igazi kultuszfilmmé avatták.

Az alapsztori nem tűnik bonyolultnak: Brad és Janet, a frissen házasodott pár eltéved a zuhogó esőben az erdőben, durrdefektet kapnak az autójukkal, és egy elhagyott kastélyban találnak menedéket. Az igazi rémségek itt kezdődnek. A tulajdonos – egy földönkívüli transzvesztita – egy rock-diliház és egy perverz kéjtanya kombinációját tartja fönn. A kastélyban senki sem normális. A fokozódó őrületben Brad és Janet kénytelen-kelletlen részt vesz.

Egyes vélemények szerint a RHPS egy olyan celluloidra vitt őrület, amelyet normális író soha nem írt volna meg, normális rendező soha nem forgatott volna le, normális színészek soha nem játszották volna el, normális nézők pedig soha nem ültek volna be rá.

Van benne néhány olyan dal, amit szinte mindenki ismer, csak nem tudja, hogy ebből a filmből való. Például ez (amit Rúzsa Magdi is nagy sikerrel énekelt a Megasztárban):

 

A színes, feliratos 100 perces angol-amerikai musicalben a főbb szerepeket Tim Curry (aki zseniális), Susan Sarandon és Barry Botstwick alakítják, de egy drámai pillanatban a fagyasztóból előugrik Meat Loaf is – bőrszerkóban, őrült motorosként –, és előadja a következőket:

 

A filmből tavaly a Fox társaság egy tévésorozatot készített, tisztelegve a mozifilm előtt, amelyben Tim Curry szerepét az igazából is transszexuális Laverne Cox alakítja. Az őrült motoros szerepében ezúttal a hamarosan hazánkba látogató Queen jelenlegi énekesét, Adam Lambert-öt láthatták a nézők.


A Rocky Horror Picture Show vetítéseihez hozzátartozik, hogy a nézők a film elején régi angolszász szokás szerint rizst szórnak az ifjú párra, jelen esetben a filmvászonra. Tehát a feladat adott, a film és a zenéje pedig kiváló.

Bem mozi, Rocky Horror Picture Show

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek