Év koncertje - szavazás

A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler

2013. május 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

1985-öt írunk, megjelenik a Dire Straits Brothers in arms című albuma, s ezzel egy időben a zenekar 200 megállós gigaturnéra indul – ebből 4 koncert Budapesten volt, csordultig telt házzal. Az együttes legendás frontembere június 22-én az Arénában ad koncertet.

A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler

Azon kívül, hogy magyar származású – az énekes-gitáros édesapja, Knopfler Ervin 1939-ben hagyta el az országot és Angliába költözött – mit lehet tudni a zenészről?

 • Az énekes Mark Freuder Knopfler néven született 1949-ben Glasgow-ban, Skóciában.
 • Háromszor állt oltár elé. Első felesége iskolai szerelme volt, második házasságából származó ikerfiai 26 évesek, jelenlegi felesége Kitty Aldridge, angol színésznő és író. Két közös lányukat Londonban nevelik.
 • Egyik fia hivatásos dobos.
 • Gyűjti a muzeális autókat, amelyekkel versenyeken és kiállításokon is részt szokott venni.
 • Komoly gitárgyűjteménye is van, amely elmondása szerint abból ered, hogy mindig egyre jobb és egyre különlegesebb hangzású gitárokat keresett a lemezeihez, míg mára a gitárjai száma meghaladja a 70 darabot.
 • Bevallása szerint, életében először egy hangszerboltban vett a kezébe gitárt: a darab egy klasszikus spanyol gitár volt, és rettegett, hogy elejti. 
 • A mai napig nem tud úgy elmenni egy hangszerbolt mellett, hogy ne nézzen be, milyen gitárjaik vannak.
 • Először folk klubokban játszott akusztikus gitárral kísérve barátja nővérét, azonban mindig is egy rock'n'roll bandában szeretett volna játszani, elektromos gitáron. 1977-ben megalapította testvérével a Dire Straits zenekart, így valóra vált az álma.

Mark Knopfler rendszeresen hangoztatja, hogy pontosan tisztában van vele, mennyire szerencsés, hogy azt csinálhatja, amit szeret és ráadásul ilyen szinten teheti meg, fantasztikus kiváltságnak tartja. Imád koncertezni, a közönséggel való közvetlen kapcsolatot nagyon sokra becsüli. Az utóbbi években úgy próbálja a turnéit szervezni, hogy főként nyáron keljen útra, és iskolaidőben a családja mellett lehessen Londonban. Egy igazi jó fiú:)

 


Képtár

 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12505
 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12506
 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12507
 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek