A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler

2013. május 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

1985-öt írunk, megjelenik a Dire Straits Brothers in arms című albuma, s ezzel egy időben a zenekar 200 megállós gigaturnéra indul – ebből 4 koncert Budapesten volt, csordultig telt házzal. Az együttes legendás frontembere június 22-én az Arénában ad koncertet.

A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler

Azon kívül, hogy magyar származású – az énekes-gitáros édesapja, Knopfler Ervin 1939-ben hagyta el az országot és Angliába költözött – mit lehet tudni a zenészről?

 • Az énekes Mark Freuder Knopfler néven született 1949-ben Glasgow-ban, Skóciában.
 • Háromszor állt oltár elé. Első felesége iskolai szerelme volt, második házasságából származó ikerfiai 26 évesek, jelenlegi felesége Kitty Aldridge, angol színésznő és író. Két közös lányukat Londonban nevelik.
 • Egyik fia hivatásos dobos.
 • Gyűjti a muzeális autókat, amelyekkel versenyeken és kiállításokon is részt szokott venni.
 • Komoly gitárgyűjteménye is van, amely elmondása szerint abból ered, hogy mindig egyre jobb és egyre különlegesebb hangzású gitárokat keresett a lemezeihez, míg mára a gitárjai száma meghaladja a 70 darabot.
 • Bevallása szerint, életében először egy hangszerboltban vett a kezébe gitárt: a darab egy klasszikus spanyol gitár volt, és rettegett, hogy elejti. 
 • A mai napig nem tud úgy elmenni egy hangszerbolt mellett, hogy ne nézzen be, milyen gitárjaik vannak.
 • Először folk klubokban játszott akusztikus gitárral kísérve barátja nővérét, azonban mindig is egy rock'n'roll bandában szeretett volna játszani, elektromos gitáron. 1977-ben megalapította testvérével a Dire Straits zenekart, így valóra vált az álma.

Mark Knopfler rendszeresen hangoztatja, hogy pontosan tisztában van vele, mennyire szerencsés, hogy azt csinálhatja, amit szeret és ráadásul ilyen szinten teheti meg, fantasztikus kiváltságnak tartja. Imád koncertezni, a közönséggel való közvetlen kapcsolatot nagyon sokra becsüli. Az utóbbi években úgy próbálja a turnéit szervezni, hogy főként nyáron keljen útra, és iskolaidőben a családja mellett lehessen Londonban. Egy igazi jó fiú:)

 


Képtár

 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12505
 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12506
 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12507
 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek