A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler

2013. május 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

1985-öt írunk, megjelenik a Dire Straits Brothers in arms című albuma, s ezzel egy időben a zenekar 200 megállós gigaturnéra indul – ebből 4 koncert Budapesten volt, csordultig telt házzal. Az együttes legendás frontembere június 22-én az Arénában ad koncertet.

A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler

Azon kívül, hogy magyar származású – az énekes-gitáros édesapja, Knopfler Ervin 1939-ben hagyta el az országot és Angliába költözött – mit lehet tudni a zenészről?

 • Az énekes Mark Freuder Knopfler néven született 1949-ben Glasgow-ban, Skóciában.
 • Háromszor állt oltár elé. Első felesége iskolai szerelme volt, második házasságából származó ikerfiai 26 évesek, jelenlegi felesége Kitty Aldridge, angol színésznő és író. Két közös lányukat Londonban nevelik.
 • Egyik fia hivatásos dobos.
 • Gyűjti a muzeális autókat, amelyekkel versenyeken és kiállításokon is részt szokott venni.
 • Komoly gitárgyűjteménye is van, amely elmondása szerint abból ered, hogy mindig egyre jobb és egyre különlegesebb hangzású gitárokat keresett a lemezeihez, míg mára a gitárjai száma meghaladja a 70 darabot.
 • Bevallása szerint, életében először egy hangszerboltban vett a kezébe gitárt: a darab egy klasszikus spanyol gitár volt, és rettegett, hogy elejti. 
 • A mai napig nem tud úgy elmenni egy hangszerbolt mellett, hogy ne nézzen be, milyen gitárjaik vannak.
 • Először folk klubokban játszott akusztikus gitárral kísérve barátja nővérét, azonban mindig is egy rock'n'roll bandában szeretett volna játszani, elektromos gitáron. 1977-ben megalapította testvérével a Dire Straits zenekart, így valóra vált az álma.

Mark Knopfler rendszeresen hangoztatja, hogy pontosan tisztában van vele, mennyire szerencsés, hogy azt csinálhatja, amit szeret és ráadásul ilyen szinten teheti meg, fantasztikus kiváltságnak tartja. Imád koncertezni, a közönséggel való közvetlen kapcsolatot nagyon sokra becsüli. Az utóbbi években úgy próbálja a turnéit szervezni, hogy főként nyáron keljen útra, és iskolaidőben a családja mellett lehessen Londonban. Egy igazi jó fiú:)

 


Képtár

 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12505
 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12506
 • A gitárbolond jó fiú: Mark Knopfler kép 12507
 

 

Szólj hozzá!


5 év betegséggel való küzdelem után itt az új Avril Lavigne-dal!

5 év betegséggel való küzdelem után itt az új...

A “Head Above Water” az első, beszédes című dal a készülő új lemezről, amiben énekesnő a Lyme-kórral való küzdelméről mesél.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Metalcore-rajongók, szevasztok: az August Burns Red visszatér!

November 27-e ünnepnap lesz a metalcore kedvelőinek, ugyanis ismét hazánkba látogat az August Burns Red. A srácok az Akvárium Klub Nagyszínpadáról pörgetik majd a bulit.

Ami a Surda-dal mögött van

Legutóbb egy éve írtunk róla, akkor, amikor Ljubisa Samardzic 81 évesen elment. Most, az Újságmúzeumnak köszönhetően, többet megtudtunk róla.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek