A koncert, amelyet a spanyol király támogat

2016/09/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A barcelonai "urban flamenco" zenekar, a Latin Grammy-díjas Ojos de Brujo szinte teljes tagsága, fantasztikus énekesnője, egy virtuóz flamencógitárossal kiegészülve: ez a Marinah & Chicuelo. A duó (vagy inkább zenekar) pár hete jelentette meg nagylemezét, aminek magyarországi bemutatójára az A38 Hajón kerül sor.

A koncert, amelyet a spanyol király támogat

A nagyszerű énekesnő, Marina Abad karrierje a kétezres évek elején vett nagy lendületet, amikor zenekarával, az Ojos de Brujóval (A Mágus Szemei) és annak nagy hatású lemezével, a Baríval elképesztő sikereket aratott. A katalán, pontosabban barcelonai zenekar hiphoppal, reggae-vel, dancehallal kevert urban flamencója, "rumba dub style-ja" évekre meghatározta a világzenét, a Barí latin Grammyt kapott, és óriási szerepet játszott a flamenco "megfiatalításában".

Bár az Ojos de Brujo a mai napig aktívan koncertezik, a tagok gyakorta hoznak létre saját, önálló projekteket, és Marinah is elindította szólókarrierjét. Ennek egyik fontos állomása volt a pár évvel ezelőtti latin pop album, de Marinah most visszakanyarodik a gyökerekhez. Az Ojos de Brujo tagságának nagy részével ‒ köztük a zseniális kubai dzsessztrombitással, Carlos Sarduy-vel) ‒ és a virtuóz barcelonai flamencógitárossal, Chicuelóval felvett lemeze szinte mintha teljesen egy Ojos de Brujo album lenne.

Persze a március közepén megjelent Sintóniason egyáltalán nincs elektronika, de a ritmikai és stilisztikai változatosság, Marinah fantasztikus hangja, Sarduy és a baszsusgitáros Javier Martin játéka erősen idézi az anyazenekart. Mindehhez még hozzá jön Chicuelo elképesztően virtuóz, klasszikus flamencón edzett gitározása, és kész is az utóbbi idők egyik legerősbb latinzenei projektje. Marinah és Chicuelo az Ojos de Brujo tagságával ‒ egy igazi world music élmény az A38 Hajón.

A koncertet a Spanyol Királyság nagykövetsége támogatja.

Marinah & Chicuelo (E)

Sintónias lemezbemutató

2016. szeptember 10., szombat 19:30


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek