A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

2021/05/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kellemes nyáresti hangulatban várják a néptánc és népzene szerelmeseit.

 A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

A jubileumi dátumhoz kapcsolódóan a Duna Karneválon mutatják be az zenekarról megjelent fotóalbumot, melyben Váradi Levente fényképein kívül számos kulisszatitkot tudhatunk meg a zenekar életéről. A látványos kiadvány bemutatja többek között a zenekari tagok szülőföldjét, a koncertjeiket a Buckingham-palotában, fellépéseiket a Fölszállott a Páva műsorban és a rengeteg turnét, amin az elmúlt 15 évben világszerte részt vett a zenekar. 

25 éves Duna Karnevál több műfajt is felölelő programjai a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét mutatják be. Idén június 12-én a rendezvény negyedévszázados jubileuma alkalmából egy Best of válogatást, vagyis az elmúlt 25 év legemlékezetesebb pillanatait mutatják be fergeteges gálaműsor keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében. A közönség válogatást láthat A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván, a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bartina Néptánc Egyesület, a Bem Néptáncegyüttes, a Tököl Délszláv Táncegyüttes és a Göncöl és Kolo zenekarok.

A 25. Duna Karnevál Gála előestéjén, június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Szalonna és Bandája. Az „Együtt" című koncerten hagyományőrző muzsikusok működnek közre Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Kárpátaljáról a Rábaközből és Magyarországról, zenész barátaik mellett a zenekari tagok tanítványai is színpadra lépnek a műsorban. A koncerten fellép a Magyar Állami Népi Együttes is.  

A 25. Duna Karnevál Gála vezető koreográfusai: 

Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas, Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas, kiváló művész

Zenei vezető:

Dulai Zoltán, a Népművészet Ifjú mestere 

Rendező: 

Mucsi János, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Szalonna és Bandája tagjai: 

Pál István Szalonna, Pál Eszter, Pál Lajos, Doór Róbert, Gera Attila, Gombai Tamás, Karacs Gyula, Ürmös Sándor Ferenc

Közreműködnek: 

Hagyományőrző muzsikusok, tanítványok, meghívott vendégelőadók és a Magyar Állami Népi Együttes

A koncert szerkesztője:

Pál István Szalonna, Liszt Ferenc – díjas, érdemes művész

Az est rendezője:

Mihályi Gábor, Harangozó Gyula – díjas, érdemes művész

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok lesznek érvényben.

A részletekről a Duna Karnevál honlapján tájékozódhatnak: www.dunakarneval.hu

 

Duna Karnevál, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Magyar Állami Népi Együttes, Szalonna és Bandája

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek