A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

2021/03/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A norvég énekesnő már az anyatejjel szívta magába a zenét: anyukája ugyanis Marit Sandvik énekes, apukája pedig Øystein Norvoll jazzmuzsikus.

2015-ben felvett egy Backbeat című dalt. A legelső dalát. A szám felkeltette Zane Lowe lemezlovas figyelmét felkeltette (Apple Music Beats 1) és megjelent a Spotify "Új zene" lejátszási listáján – néhány nap alatt 300 000 letöltést ért el. Az elsöprő Spotify-debütálás után leszerződtette a Republic Records. Első single-je egyébként több országban is felkerült a slágerlistákra és összesen mintegy 40 milliós letöltést produkált. A dal akusztikus változata a Grace klinika "True Colors" című epizódjában is felcsendül.

Dalszerzőként tüntetik fel például Katy Perry 2019-es "Never Really Over" című dalánál, amelyet Dagny "Love You Like That" című száma ihletett.

A sorozatban megjelenő kislemezek után szakított a Republic Recordsszal, és első albuma, a Strangers/Lovers 2020 októberében már a saját kiadójánál, a Little Daggersnél jelent meg.

Dagny bebizonyította, hogy nem egyslágeres énekes-zeneszerző, dacára a legeslegelső kislemeze elsöprő sikerének. Egyrészt Norvégia egyik legizgalmasabb énekesnőjévé, előadójává és dalszerzőjévé nőtte ki magát – több mint 450 millió letöltéssel, másrészt telt házas turnék jelezték sikerét ( mikor még lehetett koncertre járrni), és kritikai elismeréseket gyűjtött a Billboardtól kezdve a The Guardian és a Harpers Bazaar magazinokig – mindezt pár pár röpke év alatt. Egyébként színészi karrierje folytatását is fontolgatja...

A Netflix-sorozatot pedig szívből ajánljuk mindenkinek – jó, elsősorban a csajoknak: ez egy skandináv bájjal és rengeteg piával átitatott északi karácsony-sztori, jó sok (és szerethető) emberi bukdácsolással... Szerettük :)

 

 

 

 

 

 

Dagny, Norvégia, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek