A Pegazusok nagyon is léteznek: 2 új dal+koncert szombaton

2016/09/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Hétfőn debütált az a két új dal, amiket a hazai zenei színtér egyik legegyedibb zenekara, a Pegazusok Nem Léteznek október 1-én az A38 Hajón élőben be is mutat a közönségnek.

A Pegazusok nagyon is léteznek: 2 új dal+koncert szombaton

A nevét egy hűtőre ragasztott gyermekrajzról kölcsönző zenekart az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos 2011-ben indította útjára a színművész szakos Ács Eszterrel, akit azóta a színházba járó közönség is megismerhetett. A zenekar 2012 végén négytagúra bővült Lázár Ágoston (dob) és Németh Róbert (basszusgitár) beszállásával, jelenleg pedig, Horváth Kristóf (gitár, billentyű) csatlakozása óta öttagú.

 

Az együttes 2014 tavaszán jelentette meg cím nélküli, csupafehér bemutatkozó nagylemezét, az album megjelenése óta több új dalt is rögzített, 2016 januárjában teltházas koncertet adott a Trafóban, jelenleg pedig második albuma anyagán dolgozik. Az együttes zenei világa egyedi módon keresztezi a nyolcvanas évek hazai undergroundjának világát, a mai, egyszerre melankolikus é szuggesztív gitárzenével és elektronikával.

“Nehéz dalokról beszélni. Talán éppen azért csináltuk meg anno ezt a zenekart, hogy ne kelljen annyit beszélnünk. A címekből azért talán sejthető, hogy most sem a határtalan jókedvünket akartuk kiadni magunkból, fura is lenne. Nem tagadjuk, nehéz időszak van mögöttünk. Egy ideig az Eszternek és nekem is nagyon fura volt úgy tovább csinálni a zenekart, hogy már nem vagyunk együtt. Mivel egyikőnk sem volt még ilyen helyzetben, idő kellett, hogy hozzá tudjunk ehhez szokni. A dalszerzés folyamata, mióta rendeztük a dolgokat, ugyanolyan mint régen: a most megjelenő kislemez szövegeit is nagyjából együtt írtuk, együtt agyaltunk a próbán összerakott demókra. Nagyon jó barátok vagyunk, minden ezen alapszik. Mindkét dal ötünk közös munkája, jó érzés, hogy végre megjelennek.” – mesél az új dalokról Lázár Domokos.

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek