A Skorpió és Balázs Fecó először együtt!

2018/11/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Különleges koncertet láthatnak az M2-Petőfi TV nézői az Akusztik-sorozatban: a Skorpió együttes és Balázs Fecó először zenélnek együtt.A produkciót november 19-én tűzik műsorra.

Fotó: Balázs Fecó/F; A Dal

Balázs Fecó a Skorpióval és Frenreisz Károllyal még sosem adott közös koncertet. Majd most!

Ugyanis az Akusztik színpadán a Skorpió zenekar - Frenreisz Károly (ének, basszusgitár, szaxofon), Szűcs Antal Gábor (gitár, a Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa), Tátrai Tibor (gitár), Pálvölgyi Géza (billentyűs hangszerek és Németh Gábor (dob) – vendége lesz Balázs Fecó.

Az elárulhatjuk, hogy Balázs Fecó mesél majd egyebek mellett arról, hogy Frenreisz Károllyal annak idején egy felvételi vizsgán találkozott konzervatóriumban, ahol az ének szakról mindekettejüket eltanácsolták. Így Balázs Fecó zongorán, Frenreisz Károly pedig klarinéton jutott be az iskolába.

Az első Skorpióval közös fellépésen Balázs Fecó három, számára meghatározó korszak dalaiból ad elő részletet, ezzel valamelyest összefoglalja munkáságát. Az 1960-as éveket a Neoton Szemedben könnyek című dalával indítja, majd a 70-es évekbe tér át. Hallhatnak a műsor nézői pár sort a Kőfalak leomlanak és az Anyám vigasztalj! című dalokból, utolsóként pedig Balázs Fecó egyik legnagyobb slágerét, a Maradj velem! című szerzeményt adja elő.

A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót. Az elmúlt évtizedekben 8 nagylemezük és 2 válogatás albumuk jelent meg, hazánkon kívül Európában is számos helyen koncerteztek. Legismertebb slágereik A rohanás, a Folyóparton ülve, az Azt beszéli már az egész város és az Így szólt hozzám a dédapám.

A Skorpió-Balázs Fecó Akusztikot november 19-én 22 óra 40 perctől láthatják az M2-Petőfi TV nézői.

Skorpió, Frenreisz Károly, Balázs Fecó, Akusztik

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek