A szájbergyerek nem megy el köszönés nélkül – pótolja búcsúturnéját a KiSTeHéN

2021/07/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Befejezi a közös zenélést a Kistehén zenekar. Kollár-Klemencz László több mint másfél évtizede létező népszerű formációja a nyári fesztiválfellépések után július 30-án ad búcsúkoncertet a Budapest Parkban – ez tavalyi hírünk volt, aztán minden létező koncertet töröltek. A búcsúturné átcsúszott 2021 nyarára – 2022 tavaszára.

Fotó: Kistehén

A tagok úgy döntöttek, ideje továbblépni és az eddigi egyik legszabadabb lemezükkel befejezik a zenekar történetét. Közösen döntöttek a befejezés mellett: úgy érzik, az adott kereten belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új játszóterek után nézni, szóló- illetve egyéb zenekari projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat. Egymást és a közös játékot azonban töretlenül szeretik és tisztelik. Így a szomorú lezárás helyett inkább a vidámságra helyezik a hangsúlyt és a záróturnén is az a cél, hogy mind a zenekar, mind a közönség még utoljára jót mulathasson a KiSTeHéN koncertjein a Bocsánat dalaival és természetesen a legnagyobb slágerekkel.

KiSTeHéN 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, ebből alakult két évvel később Kollár-Klemencz László (ex-Andersen) vezetésével a zenekar. A tagság többször átalakult, a legnagyobb változás 2010-ben történt, amikor négyen távoztak. A jelenlegi felállásban a frontember mellett Sidó Attila gitározik, Vajdovich Árpád basszusgitározik, Weil András billentyűs hangszereken játszik, Jancsovics Máté pedig dobol.

A csapat hét albumot készített: a Zene a nyulaknak 2002-ben, a Csintalan 2004-ben, a Szerelmes vagyok minden nőbe 2006-ban, az Ember a fán 2008-ban, a Picsába az űrhajókkal 2010-ben, az Elviszlek magammal 2012-ben, a Szomjas nők 2014-ben, a Bocsánat pedig tavaly jelent meg.

A KiSTeHéN turnézott Európában és Amerikában, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, a Jó csávó a Markó, a Szerelmes vagyok minden nőbe, Elviszi a szél vagy a Bocsánat.

Vigyétek a köszönetünket is magatokkal! Nélkületek kevesebb lett volna... :)

 

Ahol még el lehet kapni őket:

2021. július 30. Kobuci

2021. augusztus 12-14. Double Rise fesztivál, Torockó (nem sikerült részletes programbontás találnunk, nyilván nem 3 napig játszanak egyfolytában).

2021. augusztus 28. Fishing on Orfű

2022. április 29. Budapest Park

 

 

 

Kistehén, búcsúkoncert, feloszlás, Budapest Park, Kollár-Klemencz László

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek