A Wanted remember és a Beastie Boys

2020/07/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Wanted magazin idén lenne 25 éves – ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.

A Wanted remember és a Beastie Boys

Az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzenetörténet sok szempontból formabontó médiaterméke volt. A maga idejében kicsit ki is lógott a sorból, mind megjelenésével, mind zenei-kulturális tartalmával.

Mindemellett más magyarázatuk is van arra, hogy a  "megemlékezési" műsor második részét éppen a Beastie Boys-ról (1981-2012) készítették. Elsősorban az, hogy tavasszal bemutatták Spike Jonze Beastie Boys Story című dokumentumfilmjét,

de persze azért is, mert a Beastie Boys-ról annak idején többször írtak a magazinban, aztán azért, mert kétszer is jártak Magyarországon, és végül, de nem utolsósorban azért, mert a poptörténelem egyik legizgalmasabb és legnagyobb hatású életművéről van szó.

 

Vendégük a Los Angelesben és Budapesten élő magyar filmproducer, Turán Eszter volt, aki Beastie Boys-rajongó, és egyik alkotója a BP Underground dokumentumfilm-sorozatnak, melynek belinkelt része éppen a budapesti hiphop-színtérről szól. Eszterrel Németh Róbert és Danny Wilde beszélget, a szerk. Bihari Balázs (Hippikiller).

Ahogy említettük, ez a Wanted podcast második adása, melyet a következő hetekben újabbak követnek majd. Bemutatkozó epizódunkban Lovasi Andrással beszélgettek a zeneipar válságáról.

 

Wanted magazin, podcast, Beastie Boys

 

 

Szólj hozzá!


Pénzhez jutnak a klubok, koncerthelyszínek és a fesztiválok

Pénzhez jutnak a klubok, koncerthelyszínek és a...

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy a múlt héten elfogadott 5,3 milliárd forintos támogatási kereten felül egy 2,2 milliárd forintos...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.

150 zenekar között osztják fel a raktárkoncertes ötmilliárdot, megvannak az első nevek!

Eddig mondjuk garázskoncertnek nevezték, még lehet belőle sufni vagy lomtár, esetleg spájz, mindenesetre elhangzottak ma az első konkrétumok a projektről.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek