A Wanted remember és a Beastie Boys

2020/07/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Wanted magazin idén lenne 25 éves – ez alkalomból a volt szerkesztőségi tagok több eseményt is terveznek: ennek első ünnepi etapja, hogy a lap néhány egykori szerzője podcast-sorozatot indított.

A Wanted remember és a Beastie Boys

Az 1995-ben indult és egészen 2002 májusáig üzemelő Wanted magazin a magyar könnyűzenetörténet sok szempontból formabontó médiaterméke volt. A maga idejében kicsit ki is lógott a sorból, mind megjelenésével, mind zenei-kulturális tartalmával.

Mindemellett más magyarázatuk is van arra, hogy a  "megemlékezési" műsor második részét éppen a Beastie Boys-ról (1981-2012) készítették. Elsősorban az, hogy tavasszal bemutatták Spike Jonze Beastie Boys Story című dokumentumfilmjét,

de persze azért is, mert a Beastie Boys-ról annak idején többször írtak a magazinban, aztán azért, mert kétszer is jártak Magyarországon, és végül, de nem utolsósorban azért, mert a poptörténelem egyik legizgalmasabb és legnagyobb hatású életművéről van szó.

 

Vendégük a Los Angelesben és Budapesten élő magyar filmproducer, Turán Eszter volt, aki Beastie Boys-rajongó, és egyik alkotója a BP Underground dokumentumfilm-sorozatnak, melynek belinkelt része éppen a budapesti hiphop-színtérről szól. Eszterrel Németh Róbert és Danny Wilde beszélget, a szerk. Bihari Balázs (Hippikiller).

Ahogy említettük, ez a Wanted podcast második adása, melyet a következő hetekben újabbak követnek majd. Bemutatkozó epizódunkban Lovasi Andrással beszélgettek a zeneipar válságáról.

 

Wanted magazin, podcast, Beastie Boys

 

 

Szólj hozzá!


Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

A napokban a Palau Royale-cikk kapcsán merült fel a szerkesztőségben, hogy milyen zenekarok vannak még, amelyek családtagokból állnak. Első körben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek