Menopauza 1170x180

Akinek dalt írt Paul McCartney: Charlotte Gainsbourg a Müpában

2019/03/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A 2018/19-es évadban már ez idáig is számos világsztár érkezett a Müpába, és ez a következő hónapokban sem lesz másként. Arról már beszámoltunk, hogy Diana Krall is visszatér Magyarországra, most itt a következő zenei különlegesség.

Fotó: Charlotte Gainsbourg/FB

Voltaképpen nincs abban semmi meglepő, hogy Charlotte Gainsbourg a művészvilágban találta meg önmagát. Édesanyja, a brit színésznő Jane Birkin révén szinte filmdíszletek között nőtt fel, édesapja, a francia zeneszerző-énekes, rendező Serge Gainsbourg pedig a zene felé terelgette.

A siker is hamar megtalálta, 15 évesen már megkapta a legígéretesebb fiatal színésznőnek járó César-díjat. Ugyanebben az évben jelent meg első albuma, a Charlotte for Ever, amelyre édesapja írta a dalokat.

Gainsbourg azóta a filmvászon és a koncertszínpadok megkerülhetetlen, karizmatikus alkotójává nőtte ki magát. Olyan filmekben szerepelt, mint a 21 gramm, Az álom tudománya, a Melankólia vagy épp A nimfomániás, tinilemeze óta pedig 4 albuma is megjelent. Ezek elkészítésében nem kisebb szaktekintélyek működtek közre, mint a Pulp frontembereként is ismert Jarvis Cocker vagy multiinstrumentalista amerikai énekes-dalszerző, Beck. Legutóbbi, a Daft Punk-tag Guy-Manuel de Homem-Christo és a párizsi DJ-producer, SebastiAn zenei segédletével készült elektronikus alapú albumán egy Paul McCartney-tól kapott dal kivételével minden számot társszerzőként jegyez, sőt Lars von Trier tanácsait megfogadva a lemez klipjeit is maga rendezte.

Első magyarországi fellépésén az eddigi albumok legfontosabb dalai mellett a 2018 végén megjelent, Take 2 című EP számait is hallhatjuk majd június 30-án.

Charlotte Gainsbourg, Serge Gainsbourg, Paul McCartney, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek