Az aquincumi romok között a pompeii romok között rögzített koncertből is felcsendülnek részletek

2022/04/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A hasonló, nagy sikerű koncert után ismét az Aquincumi Polgárvárosi Amfiteátrumban lép fel a Keep Floyding. A legendás brit csapat, a Pink Floyd munkássága előtt tisztelgő együttes április 29-én az ókori romok között az Atom Heart Mother című lemez dalait és más ismert Floyd-számokat ad elő.

Fotó: Keep Floyding

Kiváló hangzás és egyedi hangulat jellemzi a Keep Floyding koncertjeit, ahol a lemezhű zenei megoldások keverednek az élőzene varázsával. A Pink Floyd Atom Heart Mother című lemeze 1970-ben jelent meg, a Keep Floyding a mostani koncerten teljes egészében eljátssza a korong A oldalán szereplő, címadó hattételes művet.

A szabadtéri koncerten elhangzanak továbbá dalok az 1971-ben a pompeii romok között rögzített koncertanyagról, valamint a Pink Floyd legsikeresebb lemezeiről, így a The Dark Side of the Moonról, a Wish You Were Here-ről és a The Wall-ról.

A Keep Floyding 2009-ben alakult, ketten (Goldschmidt Gábor gitáros-énekes és Haáz Imre szaxofonos) a mai felállásból már 1999-től együtt zenéltek Echoes of Pink Floyd néven. A Keep Floyding a kezdetektől feladatának érezte a Pink Floyd zenéjének hiteles és igényes tolmácsolását. Repertoárjuk a közismert dalok mellett zenei különlegességeket is felcsillant a rocktörténet alapcsapatának életművéből. A Németországban is többször fellépett együttes koncertjein eredeti hangszerelésben szólalnak meg a Pink Floyd számai, a Barrett-érától a The Division Bell-ig, érintve a szólómunkákat is. A Keep Floyding 2006-ban és 2012-ben önálló estet adott a Müpában. Az Aquincumi Amfiteátrumban is felléptek már, három évvel ezelőtt a nagy előd Live at Pompeii című koncertfilmje műsorát játszották el.

Goldschmidt és Haáz mellett a zenkar tagja Tóth András (gitár), Segesdy Márton (billentyűs hangszerek, ének), Hajba László (dob), Balázs Bálint (basszusgitár, ének), Garda Zsuzsa, Simon Edina (ének).

Az 1965-ben alakult Pink Floyd hosszú - ám szünetekkel tűzdelt - pályafutása során 200 millió albumot adott el és a pszichedelikus rock legfontosabb együttese lett az évek során. Roger Waters 1985-ben feloszlatta a csapatot, ezután jogvita kezdődött a név használatáért; a Pink Floydot végül David Gilmour, Nick Mason és Richard Wright billentyűs vitte tovább. Ők és Waters egyetlen alkalommal, 2005 júliusában álltak újra össze a londoni Live 8 koncerten. Az induláskor meghatározó tag, Syd Barrett 2006-ban, Wright 2008 szeptemberében hunyt el.

A Pink Floyd (Gilmour és Mason) néhány héttel ezelőtt csaknem három évtized után új dallal jelentkezett, hogy adományokat gyűjtsön a háborútól szenvedő ukrán nép megsegítésére. A Hey Hey Rise Up című számban az ukrán Andrij Hlivnyuk énekel.

Keep Floyding, Aquincum, Pink Floyd, Atom Heart Mother

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek