Az irodalom meg a zene: Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik

2023/10/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Irodalmi Szalon 13. évadának októberi vendégei más-más szálon, de összekapcsolódnak. Szöveg, zene, közös történetek bontakoznak ki az esten.

Az irodalom meg a zene: Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik
A közreműködőkről:
Gubik Petra Kisvárdán született, Junior Prima-díjas színész-énekes, és hazánk egyik legsikeresebb alkotója, a Sztárban Sztár 9. évadának győztese, számos színpadi és zenés darab címszereplője. 17 éves kora óta van színpadon, emellett a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Etnográfia, muzeológia szakán diplomázott. Színészmesterséget, a Békéscsabai Jókai Színház Szinitanházában tanult. 19 éves kora óta játszik a Békéscsabai Jókai Színház Társulatában. 2022-ben elkészíti saját szólólemezét: Ez van, ez címmel, Müller Péter Sziámi és Szirtes Edina Mókus szerzőtársakkal.
Müller Péter Sziámi költő, dalszerző, énekes, filmrendező, a hazai alternatív kultúra egyik meghatározó egyéniségeként tartják számon.
"Hároméves korom óta írok verseket. Mestereim és bátorítóim voltak Weöres Sándor, Vas István, Kormos István és Végh György, édesanyám első férje, akinek a nevére születtem. Mindenkinél több inspirációt és szeretetet kaptam Müller Péter írótól, aki több mint ötven éve feleségül vette édesanyámat, engem pedig örökbe fogadott. Zenekaraimmal (URH, Kontroll Csoport, Sziámi, Isolated, ..AND FRIENDS) bejártam és bejárom az országot és a világot."
Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, zeneszerző. Klasszikus zenét tanult, a játékát sokkal inkább jellemezte a popos, jazzes vonal. Érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult 2015-ig. A zenei karrierje már az iskolai évek alatt beindult: a kaposvári színház Noémo zenekarnak tagja lett, később pedig Éliás Gyula zenekarához is csatlakozott. A Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival produkció tagja, amelyben két eredeti LGT taggal, Karácsony Jánossal és Solti Jánossal játszhatnak egy színpadon. A rockzenei színtéren is gyakran megfordult session zenészként, emellett dolgozik a Vígszínházban, illetve gyerekeket tanít zongorázni egy alapfokú művészeti iskolában Ecseren. Hegedűs Borival duójuk 2022-ben készítette el első szóló nagylemezüket.
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár
Gubik Petra-Müller Péter Sziámi-Tempfli Erik, Mitzi

 

 

Szólj hozzá!


A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek