Boban Markovic nyitja az évbúcsúztató koncerteket a Fonóban

2021/12/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Év vége – ami belefér: népzenei, jazz és világzenei különlegességekkel búcsúztatja az évet a Fonó

Boban Markovic nyitja az évbúcsúztató koncerteket a Fonóban

A Boban Markovic produkció a Kusturica-filmek hangulatát idéző, vérbeli balkán temperamentummal telít meg minden teret, legyen az szabadtéri vagy klubkoncert. A Fonó-béli évbúcsúztató estre a zenekar együtt érkezik a nemzetközi világzenei színpadok másik sztárjával, a Romengoval és a WOMEX Artist-díjas énekesnővel, Lakatos Mónikával. A két zenekar együtt is játszik majd a közönségnek, de lemezeik anyagából külön-külön is válogatnak. A Fonó Duplázón december 29-én Boban Markovic nagysikerű MRAK című albumának dalait hozza elsősorban, a Romengo pedig december elején megjelent Folk utca című lemezét mutatja be a közönségnek.

 

December 30-án hagyományosan jazz szól a Fonóban. A Jazz Előszilveszteren idén három zenekar lép fel: a Junior Prima, Gramofon, és Artisjus díjas jazz-zongorista és zeneszerző Tálas Áron nemrég költözött haza Bázelből, ahol egy teljes évet töltött. Trióját ez alatt az idő alatt nem hallhattuk itthon, most viszont újult energiákkal lépnek színpadra. Játsszanak majd második lemezükről, a „Little Beggar” című albumról, amely 2018-ban az “Év Jazzlemeze” lett, de emellett új számok is elhangzanak majd az előszilveszteri koncerten.

A billentyűs és zeneszerző Kaltenecker Zsolt először 2017-ben dolgozott együtt Mózes Tamarával egy electro-jazz együttesben, ahol már több dalt is közösen komponáltak. Ezután kezdtek el dolgozni saját anyagukon. Mindketten igen széles zenei spektrumon mozognak, közös zenei univerzumuk a jazz, a pop, a rock, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció különleges keveréke.

A Horváth Tojás Gábor Trió friss zenei anyagot hoz: a megjelenés előtt álló új „Tricks” című negyedik lemezük anyagát fogja bemutatni a Fonóban.  A zenekar harmadik „Soundtrack” című lemezét Gramofon-díjra jelölték, és Gábor elnyerte Az Év zeneszerzője kitüntető címet is a jazzma.hu olvasói szavazatai alapján.

A hagyományos Fonó Folkszilveszter idén is a legnagyobb népzenész-néptáncos szilveszteri mulatságnak ígérkezik. Az ország legjobb folkszilvesztere óriási táncházzal búcsúztatja az óévet, és köszönti az újat a Magyarpalatkai Bandával, Pálházi Bencével és bandájával és a Fanfara Complexával.

Boban Markovic, Romengo, lakatos Mónika, Fonó

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek