Boldi50 az Erkelben

2019/12/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

László Boldizsár idén ünnepli 50. születésnapját, ez alkalomból 2020. Január 6-án – ráadásul Boldizsár-napon – az Erkel Színházban ad nagyszabású koncertet. Ez alkalommal meglepetésre azt a műfajt célozza meg, amelyet az utóbbi tíz évben nem vagy alig hallhattak tőle: az örökzöld jazz- és a szving világát.

Boldi50 az Erkelben

Közreműködőnek Magyarország első számú big bandjét, a Budapest Jazz Orchestrát kérte fel. Velük olyan nagy magyar és amerikai előadók dalait dolgozza fel, akik hangban és zeneiségben mindig is közel álltak hozzá. Tony Bennett, Frank Sinatra, Tom Jones, Engelbert Humperdinck, Máté Péter és mások számainak bemutatásához négy, hozzá nagyon közel álló hölgyet is felkért közreműködőnek: az Opera egyik vezető szopránját, egy énekesnőt, akivel anno együtt kezdte a pályát, egy vezető színésznőt, aki az este háziasszonyi szerepébe is bújik, és feleségét, aki szintén a Magyar Állami Operaház szólistája.

Közreműködik: Rálik Szilvia, Szekeres Adrienn, Schell Judit, Nánási Helga és a Budapest Jazz Orchestra.

A dalok magyar nyelvű átiratai kifejezetten erre a koncertre készülnek olyan remek szövegírók tollából, mint Vámos Miklós, Éger László és Zöldi Gergely.

A koncerthez kapcsolódóan egy jótékonysági kampányt indítottak a Heim Pál Gyermekkórház javára. Egy karácsonyi videóklipet forgattak a koncert közreműködőivel, a kampányt fémjelző dal jogdíjaiból, illetve a koncert a jegybevételének előre meghatározott hányadából áll majd a gyerekek gyógyítására szánt támogatás.

László Boldizsár, születésnap, Erkel Színház, Budapest Jazz Orchestra

 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek