Menopauza 1170x180

Borbás Marcsi kétszer is zenére nyújtja a kalácstésztát: dupláz a Csík zenekar

2019/12/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

December 28-án rendhagyó óévbúcsúztató koncertre hívta közönségét a Budapesti Kongresszusi Központba a magyar népzenei élet hatalmas szeretettel körbevett szereplője, a Csík Zenekar. A nagy érdeklődésre tekintettel, most egy délutáni előadást is beiktattak, amely délután 3-kor kezdődik majd.

Sose lesz vége? De bizony... Rendhagyó évzáró koncertet ad a Csík zenekar

Az immár 31 éves Csík zenekar munkásságánakelső két évtizedében az autentikus népzenei kincs megismerésén, tanulásán, a táncházakban és a táncegyüttesekkel közös produkciókban pedig ennek továbbadásán dolgozott.

"Ez a népzenei kincs segítette későbbi munkánkat is, hiszen az utóbbi évtizedben, miközben megőriztük eredendő kötődésünket a hagyományos magyarországi, felvidéki és erdélyi népzenékhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat tökéletesen simítottuk bele a magyar népzene szövetébe" – meséli Csík János, a zenekar vezetője. Tették ezt úgy, hogy nem rettentek vissza az alternatív rock, a jazz vagy éppen a komolyzene műfajától sem.

A Kossuth-díjjal, Magyar Örökség díjjal és Príma Primissima díjjal is elismert zenekar - a tavalyi nagysikerű jubileumi koncertműsorok után – az idei év decemberében is egy hagyományos, nagyszabású koncertet tervez december végén: izgalmas tematika, neves vendégművészek, különleges látvány és a „szokásos" Csík Zenekaros hangulat.

 "Koncertünk címe – „Sose lesz vége" – idén különleges jelentőséggel bír. Egyrészt egyik legújabb és legkedvesebb dalunk címe is egyben, másrész pedig műsorunk gondolatiságára, mondanivalójára is utal."A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk ugyanakkor mégiscsak az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára való átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk – szellemi örökségünk – nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége" – mondta Csík János.

"Az értékek és hagyományok megidézésében segítségünkre lesz Borbás Marcsi, aki gasztronómiai szempontból is rá- és betekintést enged a magyar hagyományokba. Úgy gondoljuk, hogy tánccal együtt a népzene teljes pompájában tud megmutatkozni, ezért zenéinket a Fitos Dezső Társulat fogja a színpadon tánccal illusztrálni. Vecsei H. Miklóst, a Vígszínház ifjú színművésze pedig énekes és prózai előadóként vesz részt műsorunkba" – avat be a részletekbe a zenekarvezető.

„A koncerten „élő adás" technikával szeretnénk a színpadon történteket a nézőkhöz még közelebb vinni: élő közvetítéssel, egy kamera állandó színpadi jelenlétével fogjuk a közönségünknek közvetlen közelről megmutatni a színpadon történő eseményeket: Borbás Marcsi zenére megkomponált kalácstészta-nyújtását, Fitos Dezsőék látványos táncait mind testközelből szeretnénk láthatóvá tenni" – tudtuk meg Csík Jánostól.

Fotó innen, recept is van!

Csík zenekar, Budapesti Kongresszusi Központ, évbúcsúztató

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek