Chick Corea a Müpa felkérésére írt kompozíciót

2019/12/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A jazz utánozhatatlan legendája, Chick Corea negyedszer tér vissza a Müpába, és nem elég, hogy ez alkalommal Christian McBride és Brian Blade személyében olyan társak kísérik, akik külön-külön is megtöltenék a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet, további különlegesség, hogy március 24-én a koncert első részében egy, a tizenöt éves Müpa felkérésére írt Corea-kompozíció csendül majd fel.

Fotó: Toshi Sakurai

További, egyszeri és megismételhetetlen koncertekkel készül 2020-ra is a Müpa.

Kétszeres Grammy-jelölésével Debashish Bhattacharya napjaink egyik leghíresebb indiai zenésze, aki maga alkotta slide gitárjaival új fejezetet nyitott a klasszikus indiai zene interpretálásában. Legutóbbi lemezén a kortárs lengyel jazz két jeles alakjával, a dobos Hubert Zemlerrel és a bőgős Wojtek Traczykkal alkotott triót. A JOY!Guru felvételeit, amelyeket a Müpában március 4-én élőben hallhat a közönség, egyetlen éjszaka alatt rögzítették – minden előzetes egyeztetés vagy hangszerelés nélkül –, az egymásra figyelés olyan hőfokával, amellyel messze felülemelkedtek téren, időn és műfajokon.

A klasszikus arab dalok, a progresszív „irak 'n' roll” és az elektronikus zenék különleges elegye adja Dudu Tassa zenéjének kvintesszenciáját. Az izraeli gitáros-énekes április 1-jén a közel-keleti és messzi nyugati koncerttermek után a Müpa közönségét is elvarázsolja.

Három kimagasló jazz-zenész, mindhárman felléptek már nagy sikerrel a Müpában, de együtt még soha: pedig Avishai Cohen nagybőgős, Mark Guiliana dobos és Shai Maestro zongorista jegyzik a 21. század egyik legjobban fogadott jazzalbumát, a Gently Disturbed című lemezt, amellyel 2020-ban újra turnéra indulnak. A sikerlemezt megidéző április 29-i koncertet még különlegesebbé teszi, hogy része Cohen nagy, 50:50:50 projektjének: 2020-ban lesz 50 éves, ezért 50 koncertet tervez adni 50 országban, többek közt hazánkban is.

A New York Times szerint Cyrille Aimée jelenleg az egyik legfényesebb csillag a jazzénekesek galaxisában. A francia apa és dominikai anya gyerekeként napvilágot látott énekesnő élete csupa kaland: zenélt európai városok utcáin, énekelt párizsi kávéházakban, de fellépett többek közt a New York City Centerben Wynton Marsalisszal és a Jazz at Lincoln Center Orchestrával. Cyrille Aimée számára – aki május 8-án érkezik a Müpába – az improvizáció nemcsak kifejezőeszköz, hanem lételem.

Sarah McKenzie ausztrál énekes-zeneszerző fellépett már Michael Bublé háttérvokalistájaként és Chris Botti előzenekaraként. Május 10-én Secrets of My Heart című lemezének anyagát hozza el, és a hazaérkezésről énekel. Turnézó zenekarában pedig magyar szaxofonost is üdvözölhetünk Bolla Gábor személyében.

 

Aki bocsánatot kért Marlene Dietrichtől

Chick Corea, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek