Dupla koncertet adnak Somló Tamás barátai!

2017/11/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Talán emlékeztek, amikor az első, szigetes koncertről azt írtuk, nem fogunk beférni... És lőn. Nagyon úgy nézett ki, hogy az akváriumos emlékestről is lemaradunk, de most megcsillant a remény: a nagy érdeklődésre való tekintettel, újabb koncertdátumot hirdettek Somló Tamás emlékkoncertjére, így nem csak november 26-án, hanem 27-én is felcsendülnek a legismertebb dalok a legendás művész repertoárjából.

Dupla koncertet adnak Somló Tamás barátai!

A tavaly elhunyt Somló Tamás november végén ünnepelné 70. születésnapját. Gyermekei méltó módon tisztelegnek édesapjuk előtt, így az általuk megszervezett műsorban nagyon színes a fellépői paletta: régi pályatársak, barátok és fiatal zenészek előadásában hallhatjuk Somló emblematikus szerzeményeit egy 19 fős bigband közreműködésével.

„Óriási megtiszteltetés hogy olyan neves művészek mondtak igent a megkeresésünkre, mint Presser Gábor, Charlie, Geszti Péter vagy Frenreisz Károly. Emellett velünk lesz a fiatalabb generáció több neves zenésze is (például Kama a MaryPopkisből, Vitáris Iván az Ivan&The Parazolból), akik azt bizonyítják, hogy Somló Tamás munkássága generációkon átívelő volt. A ’Nem adom fel’, az ’Álomarcú lány’ vagy az ’Annyi mindent nem szerettem még’ című slágerek – a teljesség igénye nélkül- szerintünk hallhatatlanok, így bízunk benne, hogy Apu fentről mosolyog és együtt ünnepel majd velünk 26-án és 27-én is” – mondta Somló Dani.

A koncertet egy különleges kiállítással fűszerezik meg a szervezők, amely Somló Tamás teljes életútjába enged betekintést.

Somló Cirqsz – Akvárium Klub Nagyhall
2017. November 26. és 27. 20:30


Presser Gábor, Solti János, Karácsony János (LGT)
Charlie
AnimalCannibals
Geszti Péter
Frenreisz Károly
Zorán *
Bródy János *
Gerendás Péter
Czutor Zoltán
Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)
Mohamed Fatima
Kama (Mary Popkids)
Blahalouisiana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté
Friderika
Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis)
Papp Szabi (Supernem)
Bornai Tibor

valamint Somló Lily, Somló Dávid, Somló Pali, Somló Dani
Közreműködik: Modern Art Orchestra
Rendező: Novák Péter
Látvány, vetítés: Besnyő Dániel

* A csillaggal jelölt előadók csak a november 26-ai (vasárnapi) koncerten lesznek jelen.

Somló Cirqsz, Akvárium, Somló Tamás, LGT

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek