Egy nyáron át – rengeteg koncert a Városmajorban

2021/05/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget a a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

Az idei koncert évadot június 4-én egy rég nem látott előadó, Malek Andrea a Soulistic Gospel turnéval nyitja meg. Az énekesnő és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködése egy igazán különleges projekt, amely a gospel, a jazz és a soul elemeit ötvözi, a “Soulistic” elnevezés pedig a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

Június 19-én Cseh Tamás – Váróterem című különleges műsora kerül bemutatásra, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható – most először – a Városmajorban.

Különleges hangzás és egyedülálló élmény várja a nézőket június utolsó hétvégéjén: a nyolcvanas évek elején alakult, korszakonként más és más felállásban zenélő Európa Kiadó együtteshez – néhány dal erejéig – a formabontó produkcióiról elhíresült Soharóza kórus csatlakozik.

A júliusi koncertek sorát pedig a Tövisházi Ambrus dalszerző-producer nevéhez köthető, a megújult felállású Erik Sumo Band kezdi meg. A zenekar egy vadonatúj, mégbrutálisabban ,,Erixumós” albummal érkezik a budai színpadra.

Először a Városmajor színpadán a hazai és az alternatív rockzene megkerülhetetlen formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends, akikhez a koncert során Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs is csatlakozik.

Horgas Eszter és Falusi Mariann visszatérő fellépői a Városmajori Szabadtéri Színpadnak. A karantént követően a két művésznő úgy gondolta, hogy egy igazi szórakoztató „buli koncerttel’ lepik meg a közönséget és egy nagyszabású showműsorral lépnek fel 2021 nyarán.

Az idei kínálatból sem maradhatott ki Palya Bea, aki szintén visszatérő előadója színpadunknak. A koncert során a korábbi népszerű dalok – mint a Szabadon, Szaladós – mellett új slágerek – Élet, Igen, Meztelenül főkötőben – is felcsendülnek.

Rendhagyó koncert Kökény Attilával a Városmajorban. A művész a Heureka Pop Orchestra kamara szimfonikusok kíséretében lép színpadra., a koncerten régi és új dalok egyaránt felcsendülnek, de a rajongók most sem nem maradnak meglepetések nélkül.

A júliust – több mint egy éves hallgatás után – Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel Kórus A csend után című koncertje zárja 31-én, az est különlegessége lesz Bolyki Balázs 4 fiából álló B4 együttes.

A Karthago töretlen népszerűsége és igazi értéke az immár 42 éve eredeti felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, zenei tudásában, és jellegzetesen egyedi színpadi műsorában, a remekül megírt slágerekben rejlik. Augusztus elsején a városmajor közönsége is részese lehet ennek az élménynek.

Bereczki Zoltán egy zenekaros nagykoncerttel és Radics Gigivel érkezik augusztusban a budai színpadra, amelyen felcsendülnek az előadó legnépszerűbb slágerei. Az este egy izgalmas és egyedi zenei utazást ígér a nézők számára, amely során a művész különleges zenei világába enged bepillantást.

Hosszú idő után ismét Magyarországon, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel az Európa-szerte egyik legnépszerűbb magyarországi zenekar, a Söndörgő. A koncert további különlegessége, hogy egy világhírű magyar népdalénekes, Sebestyén Márta csatlakozik hozzájuk.

A 2021-es nyár egyik meglepetés koncertje a hazai progresszív rock legendás alakja, Török Ádám és zenekarának szuperkoncertje lesz, akik ezen az estén egyfajta válogatást nyújtanak a MINI együttes elmúlt félévszázadának legismertebb és legkedveltebb dalaiból.

Augusztus 22-én ismét a Benkó Dixieland Bandet látják vendégül, akikhez az EMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő, műsorvezető Szulák Andrea csatlakozik.

A 2021-es évad koncertjeinek sorát pedig a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró Swing à la Django zenekar és Tompos Kátya, többszörös díjnyertes színművész- és énekesnő közös produkciója zárja, amelyben francia sanzonok, valamint orosz mű- és népdalok olvadnak össze francia manouche swinggel.

A koncertek egy-két kivétellel általában este 7-kor kezdődnek.

További információ, részletes program itt.

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek