Énekesnőjük még meg sem született, amikor megalakultak: a Hooverphonic az Akváriumban ad koncertet

2019/09/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A belga Hooverphonic tavaly ülte meg a 23. születésnapját, amelyet Alex Callier és zenésztársa, Raymond Geerts egy új albummal és új énekesnővel ünnepelt. Október 12-én az Akváriumban először hallhatjuk Magyarországon mindkettőt.

Énekesnőjük még meg sem született, amikor megalakultak: a Hooverphonic az Akváriumban ad koncertet

A Hooverphonic a ’90-es évek triphop hullámán úszott be a fülekbe, álomszerű, csilingelő, táncos zenéjük pedig annak is ismerős lehet, aki sosem hallotta a banda nevét. Amellett ugyanis, hogy több daluk sláger lett, zenéjük feltűnt a Baywatch, a Szex és New York vagy a Törtetők jeleneteiben, de olyan márkák is használták dallamaikat, mint a Volkswagen vagy a Danone.

 

A három tagú zenekar alapítói Alex Callier multiinstrumentalista-dalszerző-producer és Raymond Geerts szólógitáros, akik a fennállásuk során már elfogyasztottak néhány énekesnőt: tavaly óta a szemtelenül fiatal és elbüvölő hangú Luka Cruysberghs áll a mikrofonnál. Luka mindössze 18 éves, azaz még meg sem született, amikor javában tombolt a ’90-es évek és megalakult a Hooverphonic. A Looking for Stars dalain először felcsendülő üde és friss hang mellett azonban fiatalos gondolkodásmódjával is jó hatással van a zenekarra...

“Azzal az ambiciózus tervvel indultam neki az évnek, hogy három különféle lemezt jelentetek meg: egy Morricone-hangulatú gyűjteményt, egy triphop albumot és egy adagot pezsgő funky számokkal, de az új énekesnőnk régimódinak tartott...” – mesélte Alex Callier a Looking for Stars megjelenésekor. Végül Luka javaslatára a legjobbakat kiválasztva gyúrták össze a lemezt, ennek köszönhető, hogy annyiféle hangulat fut rajta össze – mindez megtapasztalható október 12-én, az Akváriumban.

 

Hooverphonic, Akvárium, Luka Cruysberghs

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek