Eric Clapton 2019-ben ismét Európában turnézik

2018/10/15  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Bár a többszörös Grammy-díjas legendás "lassúkezű" 2015-ben bejelentette visszavonulását, a színpad csak nem engedi, 2019-ben újra visszatér Európába. Egyelőre néhány koncertről tudni Németországban és Ausztriában.

Eric Clapton 2019-ben ismét Európában turnézik

Clapton 2006-ban járt Budapesten és varázsolta el a magyar közönséget, most legközelebb hozzánk Bécsben lesz látható 2019. június 6-án a Wiener Stadthalleban.

A most 73 éves gitárosra mestere, John Mayall ragasztotta a "lassúkezű" nevet, bár az ujjai sosem voltak görcsösek. Több mint fél évszázados eddigi pályafutása alatt voltak természetesen erősebb és gyengébb időszakok, de rengeteg emlékezetes rocktörténeti produkció fűződik a nevéhez. Gondoljunk csak a Layla-ra, amelyet reménytelen szerelmesként legjobb barátjának, George Harrisonnak akkori feleségéhez, Patti Boyd-hoz írt, vagy a Little Wing, amelyet Jimmy Hendrix utolsó albumára írt. Vagy a Wonderful Tonight és a Bob Marley-feldolgozás, az I shot the Sheriff. És akkor a Cocaine-ről vagy a Tears In Heaven-ről nem is beszéltünk.

Szóval, aki látni szeretné Eric Claptont, az jövőre készülhet egy bécsi kiruccanásra – már alig várjuk.



Eric Clapton is on tour in Europe again

Although the multiple Grammy Award-winning legend, "Mr. Slowhand" announced his retirement in 2015, the stage did not just allow him so he will return to Europe in 2019. As we know, there will be some concerts in Germany and Austria.

Clapton visited Budapest in 2006 and enchanted the Hungarian audience, nearest we can see him in Vienna on 6th June in 2019 in Wiener Stadthalle.

John Mayall called him first as "Slowhand", though the now-73-year-old guitarists fingers were never contagious. 50-years career, he had stronger and weaker times, but there were a lot of memorable rock history productions. We can think of Layla, he write it to his best friend George Harrison's wife, Patti Boyd, whom he was hopelessly in love with, or Little Wing on Jimmy Hendrix's last album. Or Wonderful Tonight and the Bob Marley-cover I shot the Sheriff. And then we did not even talk about Cocaine or Tears In Heaven.

So, if you want to see Eric Clapton, you can be prepared for a weekend trip to Vienna - we're looking forward to it.

Eic Clapton, turné, Európa

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek