És akkor dalra fakad egy sárga kanapé...

2020/10/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Julian Philips: The Yellow Sofa című, egyfelvonásos kamaraoperájának magyarországi bemutatója – angol nyelven, magyar felirattal – október 18-án lesz a Zeneakadémán, a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül.

És akkor dalra fakadt egy sárga kanapé...

A 19. század végén járunk, Lisszabonban. Godofredo Alves (Haja Zsolt) egy jól menő kisvállalkozást vezet. Korábban feleségének, Ludovinának (Horti Lilla) egy sárga kanapét (operabéli neve Amarela/Meláth Andrea és mezzoszoprán) vásárolt – a derék bútor puha párnái sok mindennek voltak már tanúi. Egy alkalommal a férfi üzlettársa, Machado (Bartos Barna) korábban fejezi be napi munkáját, és arra biztatja Godofredót, hogy ő is inkább szabaduljon ki valahová, és érezze jól magát. Így is lesz, ám útközben Godofredónak eszébe jut, hogy házassági évfordulójuk van, ezért gyorsan visszasiet. Ludovinát és Marchadót félreérthetetlen helyzetben találja a kanapén...

Julian Philips 1969-es születésű, walesi származású brit zeneszerző. A Glyndebourne-i Opera fennállásának első rezidens szerzőjeként 2006 és 2009 között két kamaraoperára kapott felkérést, ebből az egyik a The Yellow Sofa, amelynek bemutatója 2009-ben volt. A darabot 2012-ben felújították, és országos turnéra indultak vele, olyan operaházakban is műsorra tűzték, mint a londoni Covent Garden. A produkciót nagy érdeklődés övezte, meghatározó brit lapok részletes beszámolókat, kritikákat közöltek róla.

A színlap itt.

 

Ajánlhatunk pár koncertet a reggeli kávé mellé?

 

Julian Philips, The Yellow Sofa, kamaraopera, Zeneakadémia, CAFe Budapest

 

 

Szólj hozzá!


Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.

Mintegy tizenötezren szeretnének elbúcsúzni Benkő Lászlótól – a család kéri: ne tegyék

Frissítve! "A Benkő család kérését továbbítva arra kérjük az ismerősöket, rajongókat és tisztelőket, hogy ne jelenjenek meg Benkő Laci temetésén. A szabályok betartása mindnyájunkra vonatkozik. Későbbi időpontban, a járványhelyzettől függően szervezünk majd egy megemlékezést" – olvasható az Omega közösségi oldalán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek