Esti koncertek, retró és utcabál – angyalföldi nyár

2018/06/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Azt már megszokhattuk, hogy Lipóciában komolyan veszik a nyarat, most is változatos programokkal készülnek a szervezők: igen, lesz Angyalföldi pálmafák is :)

Esti koncertek, retró és utcabál – angyalföldi nyár

A részletes program:

VERSPARK – Nyáresti koncertek a Szent István parkban
július 1., vasárnap 19.00

Gubás Gabi és zenekara: Itt laksz legbelül – verses előadói est sok zenével

Avagy a világirodalom legszebb verseiből válogatott gyöngyszemek, fűszerezve bossa, samba, cuba dallamokkal és egy csipetnyi swinggel. Töltsön egy remek estét nagyszerű költők társaságában: József Attilától Ady Endréig, Nemes Nagy Ágnestől Kányádi Sándorig. Az est házigazdája és egyben előadója Gubás Gabi, a mediterrán hangulatról az Éjszakai Nesz zenekar gondoskodik.

17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

 

VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban
július 15., vasárnap 19.00

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert: Libikóka – zenés pódium est

Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és dalok a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók.

17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

 

Lakóközösségi Napok - Retró és ma
július 19., csütörtök 15.00-19.00

A Lakóközösségi Napokon helytörténeti fotókkal idézzük fel, hogy milyen volt egykor a rendezvény helyszíne. A korhű sátorban rock&and roll „séró” és „mikrofonhaj” készül, illetvev újra pörög a Rubik kocka és a Sicc könyv klasszikus fejtörői is előkerülnek. A sportolni vágyók focizhatnak (Adidas labda helyett fűzős bőrlabdával!), kipróbálhatják a hullahopp-karikát és nyerhetnek a retró sporttotó kitöltésével. A „Go Trabi Go” hangulatában beülhetnek a korszak legendás gépjárművébe és lángost is vehetnek lakókocsiból. A színpadon először „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell..”, majd zumbára mozoghatunk, utána részleteket hallhatunk a Made in Hungaria és a Hotel Menthol musicalekből. A tánctanulást és versenyt követi a „RetroBál”, amelynek közreműködője az Old Songs Duó.

A részvétel díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Gyermek tér

 

AUFeszt III.
július 20., péntek 19.00

Az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozaton ez alkalommal fellép a Dirtywork Blues Band, a GáBorozó és a StarBugs.

A részvétel díjtalan!
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Babér utcai templom parkja

 

VERSPARK - Nyáresti koncertek a Szent István parkban
július 29., vasárnap 19.00

Ellenanyag trió: Békíts ki magammal – zenék Ady Endre verseihez

Műsorukat négy jellegzetes Ady-téma köré szervezték. A személyiség "idegensége" - én-versek, A szerelem "gyehennája" - szerelmes versek; "Áldott ínség, magyar élet" - magyarság versek; "Békíts ki Magaddal" - istenes versek. Az eszme szépséges szükségessége - az embervilág "durva és bamba" ellenállása: e két oldal kibékíthetetlen, ám feladhatatlan, dacos küzdelme valamint a békesség vágya jellemzi az összes kiválasztott verset. Alkotó művészként azt gondolják, a zene alapvetően érzelmi-indulati jellege segíthet abban, hogy ezt a szinte parázsló-lobogó költői világot a puszta olvasáshoz képest átélhetőbbé tegye. Erre tesznek kísérletet.

17.30 órától a gyermekeknek kézműves foglalkozás
Helyszín: Budapest XIII. kerület, Szent István park

 

 

Angyalföld, XIII. kerület, verspark, nyáresti koncertek, retró, utcabál, Alufeszt

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek