Ez egy gyilkos tréfa lesz...

2018/10/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Killing Joke 40. jubileumi turnéjával Magyarországra érkezik október 23-án. A banda az alapítótagokkal lép fel a Dürer Kertben.

Ez egy gyilkos tréfa lesz...

A turné mellett a banda egy különleges, limitált kiadású vinyl boxot is kiad, benne 16 színes dupla bakelittel, egy fejhallgatóval, egy aláírt dalszöveg könyvvel és válogatott művészi nyomatokkal. A 15 stúdióalbum mellett lesz egy extra lemez is, rajta kiadatlan anyagokkal, alternatív mixekkel és 8 olyan új számmal, ami még sosem, semmilyen formában nem volt korábban hallható.

A brit industrial rock legendának számító zenekart 1978-ban (!!!) alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth, most pedig negyven évvel később ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara.

“Negyven évvel ezelőtt ismertem meg Big Pault, egy évvel később pedig megjelent az első EP-énk. A negyvenedik évfordulónk ünneplése két éven keresztül tart majd. Egy világkörüli turnéval indul, lesznek bulik és beszélgetések Youth-tal és személyemmel, egy új mestermű a KJ-től, ami még ennyi idő után is egyike a valaha volt leginnovatívabb és legbefolyásosabb zenekaroknak. A szeretet törvény, kezdődjön az ünneplés!” – mondta a jubileum kapcsán a zenekar frontembere, Jaz.

A nosztalgiázásba Youth is beszállt:

“Negyven év a vadonban, noha azt hittem csak negyven nap lesz. Ahogy Jaz mindig emlékeztet rá “A túlélés siker” és bár a zenekar sosem volt gazdaságilag sikeres, de lehetővé tette számunka, hogy hihetetlen életünk legyen, mind egyénileg, mind pedig csapatként és nagyon változatos, gazdag zenét hozhattunk létre. Ez egy négy évtizeden átívelő örökség… negyven évnyi gerinc bizsergetés és kompromisszummentes szépséges zaj.”

A világ körüli turnét az Egyesült Államokban kezdik majd szeptember 1-jén, utána pedig célba veszik Európát, ahol a rajongók 45 állomáson csíphetik el a zenekart. Budapesten tehát október 23-án játszanak a Dürer Kertben.  

Killing Joke, Dürer, industrial rock

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek